Geschiedenis

20 eeuwen geschiedenis van Nederland
Op deze historische website kun je grasduinen door twintig eeuwen Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Anno.nl
Anno is een organisatie die zich bezighoudt met de Nederlandse geschiedenis. Zij zijn een historisch nieuws- en ontmoetingscentrum.Archiefnet
Archiefnet is een zoekservice voor websites van archiefdiensten in binnen- en buitenland. Archiefnet wordt sinds 1995 dagelijks onderhouden.

Atlas of world history (Engels)
Gratis te downloaden programma voor Windows pc's. Via een interactive kaart reis je door 4000 jaar geschiedenis. Leer alles over de klassieke culturen vanaf 3000 voor tot 1000 na Christus. Mooi programma!


Canon van Nederland
Wat je zou moeten weten van de Nederlandse geschiedenis, van hunnenbedden tot en met de introductie van de Euro.

Deep Time
Ontstaansgeschiedenis van de aarde en de evolutie van het leven. (Engels)

Geschiedenis
Verzamelpunt voor geschiedkundige onderwerpen. geschiedenis

Geschiedenis van de Hollandse eetcultuur

Een reeks artikelen op de website van 'de Hollandse pot'

Het nationaal archief
Hele mooie site van het Nationaal Archief. Het Nationaal Archief is het centrum voor de bestudering van de geschiedenis en de cultuur van Nederland op nationaal niveau.Het Nationaal Archief bestaat officieel sinds 4 juni 2002. Maar het archiefwezen in Nederland is inmiddels al 200 jaar oud. geschiedenis

ING
Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (ING) maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het ING vervult een taak op het terrein van de infrastructuur van de wetenschappelijke bestudering van de geschiedenis van Nederland. geschiedenis

Journey of mankind I
Bradshaw Foundation - De reis van de mensheid vanuit Afrika naar de rest van de wereld.(Engels)

Journey of mankind II
National Geographic - De reis van de mensheid vanuit Afrika naar de rest van de wereld.(Engels)

Museumserver
De Museumserver is het platform voor de Nederlandse musea op Internet. Een uitgebreide index wijst u de weg naar infopagina's, homepages en circa 400 wervelende sites van de musea in Nederland.

museum.nl.
Portal voor websites van musea. geschiedenis

Tijdbalk hoogtepunten Nederlandse geschiedenis
Het Nationaal Archief is de grootste openbare archiefinstelling in Nederland en is vrij en kosteloos toegankelijk. Hier ligt een overvloed aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederland en zijn koloniën

Unesco Archives portal.
Internationaal portaal naar archieven.

Wat Was Waar
Op WatWasWaar vind je historische informatie over elke plek in Nederland en krijg je snel en overzichtelijk toegang tot een groot aantal, soms unieke collecties, van Nederlandse erfgoedinstellingen.

World Hyper History
Interactie website over de wereldgeschiedenis. (Engels)

geschiedenis

Thema's:

Sociaal

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis is een documentatie- en onderzoekscentrum op het terrein van de sociale geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de arbeidersbeweging in het bijzonder. Het Internationaal informatiecentrum en archief voor de vrouwenbeweging verzamelt, bewaart en documenteert het cultureel erfgoed van vrouwen in het verleden en heden. Homodok/Lesbisch Archief is er voor iedereen die informatie zoekt over homoseksuele mannen en/of lesbische vrouwen, hun geschiedenis, leefwereld en hun cultuur.

Militair

Wilt u iets weten over de Nederlandse zeemacht dan kunt u terecht bij het Instituut voor Maritieme Historie.
Voor de landmacht kunt u de website van de Koninklijke Landmacht bezoeken; voor de geschiedenis van de luchtmacht gaat u naar de website van de Koninklijke Luchtmacht. Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie bewaart informatie over de Tweede Wereldoorlog.

Overzee

Een interessante website is die van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een kenniscentrum op het gebied van internationale samenwerking en interculturele communicatie.

Religie

Het Katholiek Documentatie Centrum bewaart, verzamelt en ontsluit van documentatie over het katholiek leven in Nederland van het begin van de 19de eeuw tot heden.

Economie

Het Nederlands Economisch-Historisch Archief bewaart bronnenmateriaal over de economische geschiedenis. geschiedenis

Kunst en Cultuur

Een grote bouwkunstcollectie treft u aan in het Nederlands Architectuurinstituut. Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie is een kenniscentrum op het gebied van de Westerse beeldende- en toegepaste kunst.
Ook interessant is de website van de Rijksdienst voor hey cultureel erfgoed. (voorheen Monumentenzorg)
Bezoekt u ook eens de cultuurwijzer.

Literatuurgeschiedenis.nl
Nederlandse literatuur van de Middeleeuwen: de geschiedenis, de teksten, de schrijvers. Over verliefde monniken, boosaardige vossen, dappere ridders en scheldende schrijvers (en Fokke ende Sukke).

Politiek

Bent u op zoek naar informatie over uw favoriete politieke partij kijk dan eens bij de site van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen. geschiedenis

Beeld en geluid

Online kunt u ook veel beeldmateriaal over de vaderlandse geschiedenis vinden.
Denkt u eens aan de website van de Atlas van Stolk, één van de belangrijkste collecties Nederlandse historieprenten. Foto’s treft u aan op de website van het Nederlands Fotomuseum en het ANP. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid  bewaart beeld- en geluidsopnames uit het Nederlandse audiovisuele verleden.Google

geschiedenis


Webdesign Studio Witte | geschiedenis