Gratis Software

 

Let Op:
Er is heel veel goede en betrouwbare gratis software. Maar er is ook gratis software die niet te vertrouwen is zoals spyware en adware.

Dit soort gratis software kan jouw computer behoorlijk onbruikbaar maken. Kijk voordat je iets gaat downloaden dan ook altijd eerst bij Spywareguide of de software die je gaat downloaden wel safe is. De hieronder vermeldde gratis software is, voor zover wij van Apporte het kunnen weten, betrouwbaar.Acrobat Reader
Steeds meer documenten worden in electronische vorm verspreid, het populairste formaat hiervoor is pdf (portable document format) Met dit formaat, dat is afgeleid van postscript, is het mogelijk om complete boeken, inclusief foto's te comprimeren tot een klein bestand zodat het via het internet te lezen en downloaden is. Om deze documenten te kunnen lezen heb je dit gratis programma nodig.

Ad-Aware
Spyware is een van de grootste irritatiebronnen van computergebuikers. Deze programma's nestelen zich ongemerkt in de computer en versturen allerlei informatie over jouw computergebruik terug naar de makers. Ad-ware onderzoekt de pc op de aanwezigheid van dit soort software en verwijdert deze indien gewenst. Gratis software.

Audacity

De geheel gratis geluidsbewerker Audacity is een perfect programma voor de audiofreak. Het is doodeenvoudig om geluid te importeren (in WAV, MP3, AIFF en OGG-formaat), om vervolgens de geluiden te bewerken met filters en het klassieke knippen en plakken. Prettig hierbij is dat Audacity ook zogenaamde VST-plugin effecten ondersteunt.

Avast Home Antivirus
Het is erg belangrijk om je computer tegen virussen te beveiligen. Een virusscanner op je computer is dan ook een must. Van dit complete anti-virusprogramma's verschijnt maandelijks een update zodat je ook tegen de nieuwste virussen beschermd bent. Het programma moet na 90 dagen gebruik wel worden geregistreerd. Deze registratie is voor thuisgebruikers gratis.

Carta
Carta is een gratis receptenprogramma waarin je je eigen favoriete recepten kunt opslaan, eventueel met foto. Het invoeren is eenvoudig gehouden, zodat je snel recepten die je bijvoorbeeld op het net vindt in Carta kunt opnemen. De recepten kunnen ingedeeld worden in een aantal rubrieken zodat ze later snel weer terug zijn te vinden. Je kunt ook op trefwoord zoeken in de naam of in de ingredienten. Gratis software.

dbpoweramp
Wie fraaie muziek op het web wil zetten kan niet zonder dBpowerAMP Music Convertor. Deze gratis software bestaat uit twee modules: Met de eerste module is het mogelijk snel muziekcd's te rippen, met de tweede module zet je allerlei geluidsformaten om in bijvoorbeeld mp3 of wav. Het sterke punt aan dBpowerAMP is dat extra codec's toegang geven tot een codeermachine voor zowat elk muziekformaat, variŽrend van Ogg Vorbis tot MP4. Gratis software.

Free Serif software
Hier vind je geheel gratis goede webdesign- dtp en grafische software. De software wordt gratis aangeboden in de hoop dat je later overstapt op commerciŽle software van Serif.GhostScript
Met behulp van GhostScript kunnen de meeste gewone printers omgetoverd worden in Postscript-printers. Postscript, ontwikkeld door Adobe, is de belangrijkste pagina-beschrijvingstaal die in de grafische industrie wordt gebruikt om filmplotters en printers aan te sturen.

Gimp
Gimp is een gratis fotobewerkingsprogramma wat vaak vergeleken wordt met Photoshop. En niet onterecht, want het programma kent mogelijkheden die nauwelijks ten onder doen voor die van dure programma's als PhotoShop en Paint Shop Pro. Let op: Gimp bewerkt beelden in RGB-formaat (Rood, Groen, Blauw). Voor professioneel drukwerk zijn CMYK- afbeeldingen nodig in EPS-formaat -Gimp kan die (nog) niet opleveren (CMYK = Ciaan, Magenta, Yellow, Black / Eps = Encapsulated Postscript). De installatie van Gimp gaat wat lastig. Het beste kan je eerst de GTK+ Runtime Environment installeren en daarna het Gimp programma zelf. Wil je ook met RGB-EPS-bestanden kunnen werken dan dien je ook GhostScript te installeren. Gratis software.

webdesign
1 2 3 4 5 6 21
Gratis Hebbedingetje

Zet met deze mini webradio
alle Nederlandse radiozenders op jouw eigen website!


De zenders zijn geschikt voor de Windows Mediaspeler. Bijna iedereen heeft die. De code is slechts 3,32 Kb groot, bestaat uit ťťn geheel en gebruikt geen afbeeldingen. Test het voorbeeld hierboven en klik op een cijfer.

Super gemakkelijk!


Open onderstaande link. Klik vervolgens in de pagina op de rechtermuisknop en daarna op "Bron". Je ziet nu de code, kopiŽer de hele code en open met een webpagina-editor de webpagina waarin de radio moet komen en plak de code daar waar je de radio wilt hebben. Klaar!

webradio.txtIrfanview

Deze gratis software is erg handig om op een overzichtelijke manier door uw collectie van plaatjes en foto's te bladeren. Tevens is het met dit programma mogelijk om diashows te maken en foto's te ordenen. Gratis software.

Jazz++
Een gratis midi-sequencer met audio mogelijkheden.

Mozilla
Mozilla is ontstaan toen de broncode van Netscape's browser-pakket 'communicator' werd vrijgegeven. Mozilla is inmiddels marktleider op het gebied van open source (gratis) webbrowsers en bestaat naast een webbrowser ook uit een e-mailprogramma, adresboek, chatprogramma en een uitgebreide WYSIWYG HTML-editor. Er bestaan meerdere Mozilla-browsers, waarvan FireFox de bekendste is. FireFox is bijzonder populair aan het worden en vormt een serieuze bedreiging voor Internet Explorer.

Open Office
Hier kun je een compleet en professioneel office-pakket downloaden. De gratis software bevat een tekstverwerker, spreadsheet en database. Kwaliteit en omvang is te vergelijken met het office-pakket van Microsoft. De programma's zijn hiermee ook compatible. OpenOffice is gebaseerd op StarOffice van het Amerikaanse computerbedrijf Sun (en dat zijn hele grote jongens). Dit pakket is erg omvangrijk en is eigenlijk alleen met een kabel- of adsl-aansluiting te downloaden.

osFinancials
De Nederlandse ontwikkelaars van Het gratis boekhoudprogramma TurboCash Zijn zelfstandig onder de naam osFinancials verder gegaan. Op hun site kun je het nieuwe gratis boekhoudprogramma osFinancials downloaden.

RagTime
Vanaf april 2002 stelden RagTime GmbH en Noadis hun toen nieuwste versie van het publishing-programma RagTime Solo gratis ter beschikking aan particulieren. Het is nu alleen nog maar te downloaden bij TuCows en ithelpdesk.nl. Let op: het is een zeer groot programma om te downloaden! RagTime is een pakket waarmee je druk- en printwerk als presentaties, prijslijsten, grafieken en folders kunt maken. Het betreft een unieke combinatie van tekstverwerking, spreadsheet en opmaakelementen. De documenten in de verschillende onderdelen zijn eenvoudig met elkaar te koppelen.Het doet er niet toe of je een laserprinter voor kleine oplagen, een belichter voor vierkleurendruk of pdf als platform-onafhankelijk documentformaat gebruikt: met RagTime ben je flexibel en onafhankelijk. Gratis software.

Register Cleaner (CCleaner)
Wanneer je regelmatig software installeert of weer verwijdert blijven er vaak nogal wat resten van deze programma's achter op de computer. Na verloop van tijd wordt de computer hierdoor steeds trager. Opruimen dus die overbodige troep.


SmartFTP
Ftp-software is nodig om een website op het web te zetten. SmartFTP is degelijke ftp-software met veel nuttige functies. Er is een Nederlandstalige versie met bovendien een on-line Nederlandstalige handleiding. SmartFTP is gratis voor niet-commercieel gebruik. Een licentie voor commercieel gebruik moet je wel kopen maar, je mag de software eerst 30 dagen gratis uitproberen.

SpywareGuard
SpwywareGuard voorkomt dat jouw computer wordt geÔnfecteerd met Spyware. Gratis software.

Spywareguide
Spyware en adware is software die persoonlijke gegevens verzamelt of je lastig valt met pop-up advertenties. Zonder dat je er erg in hebt komt deze uiterst vervelende software op jouw computer terecht. Dit gebeurt meestal na het downloaden van een ogenschijnlijk onschuldig programma. Maar ook een bezoek aan een 'criminele site' kan er de oorzaak van zijn. Dit zijn doorgaans sites met games, mp3, porno etc. Bij Spyware.com kan je er achter komen welke software gevaarlijk is. Je kan er tevens on-line gratis je computer laten scannen.

Spybot - Search & Destroy
Spybot - Search & Destroy kan verschillende soorten spyware detecteren en verwijderen van jouw computer. Spyware is een relatief nieuwe bedreiging die nog niet door gewone antivirus-programma's behandeld wordt. Indien je plots een nieuwe toolbar in Internet Explorer hebt, jouw browser crasht of als de startpagina van jouw browser veranderd is zonder dat je het weet heb je waarschijnlijk spyware. Maar zelfs als je niets ziet kan jouw pc geÔnfecteerd zijn, want meer en meer spyware die uitkomt houdt op de achtergrond uw surfgedrag in de gaten en gebruikt dit om een marketingprofiel te creŽren dat dan wordt verkocht aan publiciteitsbedrijven. Spybot-S&D is gratis, dus het kan geen kwaad om even te kijken of er niets in de pc is binnengeslopen. Gratis software.

The Free Site
Goede site met heel veel gratis software.

Trillian
Er zijn nogal wat verschillende programma's om te chatten. Met Trillian zijn al deze verschillende chatprogramma's te beheren binnen één programma.Gratis software.

Tucows
Hier vind je alle denkbare software: Gratis software, shareware, adware, demo's, try outs en commerciële software.

Turbocash
TurboCash.7 is werelds eerste grote OpenSource boekhoudsoftware. Dit houdt in dat TurboCash volledig gratis te downloaden is. TurboCash wordt gedistribueerd onder de General Public License (GPL). Er zijn wel meer gratis boekhoudpaketten beschikbaar, maar dat zijn meestal simpele versies van commerciŽle pakketen en/of slechst tot 30 dagen gratis op proef. TurboCash is beschikbaar als gratis download evenals de volledige broncode.

ZoneAlarm
Heb je een snelle breedband-verbindig, adsl of kabel, dan kun je niet zonder een firewall. Met een firewall kun je je computer en een netwerk beschermen tegen ongewild internetverkeer van buitenaf. Firewalls worden gebruikt om hackers buiten de deur te houden. De firewall is bedoeld om het gewenste internetverkeer door te laten en het ongewilde verkeer tegen te houden. ZoneAlarm is er in een gratis uitvoering.


Google


© Webdesign Studio Witte Gratis software.