HDTVHDTV is een digitale televisietechniek met een kwaliteit die als geavanceerder wordt aangemerkt dan de analoge systemen HDTV staat voor high-definition television of hoge-definitie televisieHDTV techniek
Het grote voordeel van HDTV is het grotere aantal beeldlijnen, wat een aanmerkelijk scherper beeld mogelijk maakt, vooral duidelijk te zien op de huidige steeds groter wordende televisies. Een televisie met het HD ready-logo voldoet minimaal aan de laagste HDTV-specificaties en kan minimaal 720 beeldlijnen weergeven en heeft een digitale ingang, in de praktijk een HDMI- of DVI-ingang en ondersteunt bovendien de kopieerbeveiliging HDCP.

De HDMI-aansluiting is de beste aangezien dan ook het geluid digitaal is in tegenstelling tot een DVI-aansluiting.

Ter vergelijking
De analoge Europese tv-standaard PAL heeft 576 beeldlijnen ge´nterlinieerd in een beeldverhouding van 4:3 of 16:9. De digitale HDTV daarentegen heeft 720 (progressief) of 1080 (ge´nterlinieerd of progressief) beeldlijnen en heeft een breedbeeld beeldverhouding van 16:9. Niet alleen de resolutie is groter, ook de kleurruimte is groter dan bij PAL. HDTV betekent genieten van levensechte televisie!

tampondrukkerij
HDTV: Haarscherp en met krachtige kleuren.

HDTV ontvangst:
Voor HDTV-ontvangst is een HD DVB-C (kabel) of een HD DVB-S-(satelliet)decoder nodig. Met behulp van de decoder kan het HD-signaal door een HD-ready-tv, indien nodig worden omgezet in 720p 50, en in HD-kwaliteit worden weergegeven.


Google


Zie ook : televisie | radio |
HDTV digitale televisie.
Breedbeeld HDTV high-definition television
ę Studio Witte drukwerk