de gsm - jeugd van tegenwoordig
Jeugd 13-21
Zoek info

Jongeren sites algemeen | TV-sites | Nuttig
Jongeren sites - algemeen

Digischool
Een digitale basischool en middelbare school. Met links en lessen. middelbare school

GSM tarieven vergelijken 1
Een gsm is best wel duur. Voordat je een gsm aanschaft doe je er verstandig aan om bij Kieskeurig de gsm-tarieven te vergelijken. gsm

GSM tarieven vergelijken 2
Ook bij vergelijk.nl vind je interessante informatie over mobieltjes, de specificaties en tarieven. gsm

LeerLingen.Com Voor en Door Leerlingen. Met informatie over alles wat leerlingen van het middelbaar onderwijs maar bezig houdt.

Dé zoekmachine voor jongeren, maar ook heel interessant voor ouderen. In de zoekmachine staan meer dan duizend links naar websites die speciaal voor jongeren zijn gemaakt! Al meer dan één miljoen jongeren hebben de website bezocht!

Ontdekkingsreis

Prachtige site over ontdekkingen en expedities, in het Nederlands.

StudentenWerk
StudentenWerk is de site voor Nederlandse studenten die op zoek zijn naar een bijbaan, stage of starterfunctie.

Wat Zoek je
Je klikt op het vergrootglas en kiest uit: dieren, wereldoriëtatie, kunst, vrije tijd enz.


TV-sites

Wat Nou?!
Wie heeft er nog een dilemma voor Wat Nou?! Schrijf en stuur!

BNN jongeren-programma's:
Atletico Ananas
BNN at Work: Parttime
BNN Presenteert Avro's Sterrenslag 2005
CoolCast
Costa!
Dallas
De Lama's
Game Over
Je zal het maar hebben
Laughing Matters
Nu we er toch zijn
The Bridget Triangle
Top Of The Pops
WK Voetbal tot 20 jaar


Nuttige sites:

Discriminatie

Bureau Leeftijdsdiscriminatie
Het Bureau Leeftijdsdiscriminatie brengt de aard en omvang van leeftijdsdiscriminatie in kaart. Het bureau stelt de vooroordelen die in onze maatschappij sterk gekoppeld zijn aan leeftijd, ter discussie; zorgt ervoor dat het onderwerp leeftijdsdiscriminatie alle aandacht van politici en beleidsmakers krijgt en houdt geïnteresseerden op de hoogte van de vorderingen door middel van een nieuwsbrief en andere publicaties.

Landelijk Bureau Anti-Discriminatie
De dialoog bevorderen en tegenstellingen overbruggen. Oplossingen vinden en die realiseren. Ook wanneer vooroordelen, meningsverschillen en onbegrip dat moeilijk maken. Daar wil het LBR, landelijk expertisecentrum op het gebied van de bestrijding van rassendiscriminatie, aan meewerken.

Eigen Mening:

DWINK
Dwink, afkorting van 'dat wil ik nou kwijt', is een participatie-site voor jongeren. Je bent een jongere en je hebt een mening over onderwerpen die met politiek te maken hebben. Je mag niet stemmen en meestal wordt niet gevraagd wat jij ervan vindt als iets beslist wordt over bijvoorbeeld ‘een alcoholverbod voor jongeren’. Via Dwink kun je toch laten horen wat jij vindt. Jongeren Informatie Punt

Informatie:

NIZW
Jeugd Informatie.

Jeugdzorg:

Jeugd Werknet
Nieuws en informatieportal voor professionals actief met en voor Jeugd

Kindermishandeling:

Kindertelefoon
Soms wil je wel eens iets vragen, maar weet je niet aan wie. Of je durft het niet te vragen, omdat je dat eng vindt. Bijvoorbeeld omdat het over een onderwerp gaat waar je je eigenlijk voor schaamt. Bij de Kindertelefoon vinden we geen enkele vraag stom of raar.

Kindermishandeling.nl
informatie en advies

Kids tegen Geweld
Via deze website kan je:
  • je gratis aanmelden als KidsTegenGeweld team
  • te weten komen wat jij kan doen tegen pesten en geweld
  • speciale KidsTegenGeweld spullen bestellen
  • kijken wat andere KidsTegenGeweld teams allemaal doen
  • laten weten wat jouw KidsTegenGeweld team doet
  • nog heel veel meer!

Ecpat
ECPAT voert campagne tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

Pesten:

Jeugd Informatie Pesten
Plagen is onschuldig, pesten is gemeen. Veel kinderen gaan angstig naar school; zullen ze vandaag weer worden uitgescholden, geduwd en vernederd? Vaak vertellen kinderen niet aan hun leerkrachten en ouders dat ze worden gepest. Ook de kinderen die niet direct bij het pesten zijn betrokken, laten meestal niets van zich horen. Ouders en leerkrachten kunnen pesten tegengaan als ze zich daar voor willen inzetten.

Kindertelefoon
Soms wil je wel eens iets vragen, maar weet je niet aan wie. Of je durft het niet te vragen, omdat je dat eng vindt. Bijvoorbeeld omdat het over een onderwerp gaat waar je je eigenlijk voor schaamt. Bij de Kindertelefoon vinden we geen enkele vraag stom of raar. Ook al gaat het bijvoorbeeld over seks, pesten of liefdesverdriet.

Ontwikkelingslanden:

Plan Nederland (Foster Parents)
Plan staat een wereld voor, waarin alle kinderen tot volle ontplooiing kunnen komen in een samenleving die de rechten en de waardigheid van de mens respecteert. De organisatie streeft naar blijvende verbeteringen in het leven van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Unicef
Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, komt op voor de rechten van kinderen wereldwijd en verbetert in 161 ontwikkelingslanden de levensomstandigheden van kinderen. Unicef Nederland geeft voorlichting over en werft fondsen voor het werk van Unicef internationaal en lobbyt voor naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.


Sexuele voorlichting:

The-Max
Prachige site over verliefdheid en wat daar bijhoort.

NVSH
Op deze pagina's van de NVSH krijg je uitstekende sexuele voorlichting.

Sexuele voorlichting
Deze pagina is gemaakt door tweedejaars studenten van Iselinge educatieve faculteit in Doetinchemg. De onderwerpen zijn: Verandering van jongens en meisjes in de puberteit; Seks wat is dat; Zwangerschap en geboorte; Voorbehoedsmiddelen.

Vluchtelingenkinderen:

Samah
In Nederland bevinden zich op dit moment 15.000 ama's, alleenstaande minderjarige asielzoekers die zonder enige vorm van familie gevlucht zijn naar Nederland. Zij hebben om diverse redenen bijzondere ondersteuning en begeleiding nodig. De Stichting Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers Humanitas (SAMAH), een onafhankelijke en zelfstandige organisatie, stelt zich ten doel om de belangen van ama's te behartigen en daarnaast signalen te verzamelen om daarmee de overheid en andere instanties te informeren over de praktische gevolgen van hun beleid. SAMAH wil daarnaast de maatschappelijke betrokkenheid van ama's(18+) vergroten en een breder draagvlak voor deze jongeren creëren.

Vluchtelingenwerk
Vereniging VluchtelingenWerk Nederland is de onafhankelijke organisatie die de belangen behartigt van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving

Zwerfjongeren:

zwerfjongeren.nl
De Stichting Zwerfjongeren Nederland trekt zich het lot van de meer dan 5000 dak- en thuisloze jongeren in ons land aan en zet zich in voor een structurele verbetering van de leefsituatie van deze jongeren.Google


gsm
© Studio Witte | jongeren 21 gsm