Lenen kost geldLenen kost geld. Dus laat je goed informeren en vergelijk de vele aanbieders van geldleningen voordat je eraan begint. Want van lenen krijg je schulden. Als je kunt sparen dan ben je uiteindelijk het beste af.In reclames voor kredieten moet sinds 1 april 2009 worden aangegeven wat de financiŽle risico's van de lening zijn.
Voortaan is onderstaande waarschuwing verplicht voor leenreclames op radio, televisie, internet en gedrukte media. Uitgezonderd zijn reclames voor woninghypotheken.

Let op! Geld lenen kost geld lenen kost geld

Voorbeeld van de kosten van een lening.
Stel je leent 5000 euro. Je betaald het terug in termijnen van 75 euro per maand, verspreid over 90 maanden. Een eenvoudigl rekensommetje leert je dat je dan in totaal zoín 6750 euro moet terug betalen. Dit is 1750 euro meer! Als je gespaard had voor dit bedrag had je dus 1750 euro kunnen besparen. Bijkomende factor is dat als je eindelijk verlost bent van de lening na 90 maanden, het product dat je ervan gekocht hebt alweer aan vervanging toe kan zijn. Hierdoor kom je in de verleiding om weer een nieuwe lening aan te gaan en zodoende kom je terecht in de zogeheten neerwaartse spiraal.

Weet je niet zeker of je kunt lenen? Leen dan niet!
Zet inkomsten en lasten op een rij.
Als het niet lukt om geld opzij te zetten voor noodzakelijke uitgaven, ga dan bij uzelf te rade of het verstandig is om te lenen.

Leen niet meer dan noodzakelijk.
Als je besluit om een lening aan te gaan, leen dan nooit meer dat noodzakelijk is. De maandelijkse aflossing mag het betalen van de maandelijkse vaste lasten niet in de weg staan.
Bepaal van te voren wat de lening gaat kosten, inclusief aflossing. Als dit veel hoger is dan als je de aankoop had gedaan zonder krediet, overweeg dan om niet te lenen.

Denk aan de toekomst
Houd er rekening mee dat jouw levenssituatie kan veranderen waardoor je meer vaste lasten krijgt, of minder inkomen.
Vergelijk de rentepercentages bij aanbieders van leningen op internet, en vraag meerdere offertes aan.
Betaal niet langer af dan de levensduur van het artikel waarvoor je leent.
Ga geen nieuwe lening aan zolang je problemen hebt met aflossen van een oude lening.

Koop niet op afbetaling
Kopen op afbetaling kan je ook zien als een lening. Het lijkt op het eerste gezicht voordelig, maar de rentepercentages liggen zeer hoog, tussen de 15 en 20 procent.

Verstandig lenen
De AFM heeft onafhankelijke informatie over lenen op haar website voor consumenten en de AFM heeft ook een folder ďVerstandig lenen.Ē

Risicometer Lenen
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft afgelopen week de Risicometer Lenen geÔntroduceerd, waarin het instituut voor consumenten inzichtelijk maakt of een lening in hun budget past.

Kijk uit voor Minikrediet!
In Nederland zijn vier aanbieders van minikrediet. Via internet en sms kan een lening worden aangevraagd. De gegevens worden gecontroleerd bij een kredietinformatiebureau. Minimumleeftijd 21 jaar, maximaal ťťn lening per huishouden, pas een nieuwe lening als de oude is afgelost. Het Finse Ferratum is marktleider en concurreert met bedrijven als Cash Bob en Voorschotje.nl. Wie bij Ferratum euro 100 leent met een looptijd van 15 dagen, moet euro 120 terugbetalen. De grootste lening bedraagt euro 500 met een looptijd van 30 dagen. Wie die afsluit, moet euro 625 terugbetalen. Het Nibud berekende dat dit op jaarbasis neerkomt op een rente van 300%.

Geld
Van alles en nog wat over geld.

Banksparen
informatie over banksparen

Bereken Het
Bereken Het biedt een steeds groeiende verzameling financiŽle berekeningen voor sparen en beleggen, geld lenen, fiscaliteit, etc..

Geld lenen op een rijtje
Alle informatie over geld lenen op een rijtje. Je kunt zelf berekeningen maken. Geeft informatie over soorten leningen, geldverstrekkers en belastingen.

Grijp je kansen
Ruim 430.000 kinderen onder de 18 groeien op in een gezin dat minder dan 1150 euro netto in de maand heeft te besteden. Hoeveel gezinnen gebruik maken van inkomensondersteunende maatregelen (een bijdrage voor een schoolreisje bijvoorbeeld), is niet bekend. Maar geschat wordt dat 40 procent van de gezinnen die ervoor in aanmerking komen, daar geen gebruik van maakt. Voor deze kinderen en hun ouders heeft het Nibud op verzoek van staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken de nieuwe website www.grijpjekansen.nl ontwikkeld. Daarop staan alle financiŽle tegemoetkomingsregelingen op een rij.

hypotheek
Hypotheek
Informatie over hypotheken.

Kieskeurig
Website voor product en prijsvergelijk.

Minimumloon
Hier vind je het huidige minimumloon en minimum jeugdloon.

Modaal inkomen
Hier vind je het huidige modaal inkomen

Nibud
Het NIBUD doet onderzoek naar en geeft informatie over de inkomsten en uitgaven van huishoudens.

Nibud Jong
Een site met info over geld voor jongeren

Zelf je schulden regelen
Deze site geeft je informatie over hoe je iets kunt doen aan schulden.Google

geld lenen
geld lenen

© Studio Witte Webdesign | lenen kost geld