proza, poezie, gedichten en literatuur
Proza Poëzie Audio | video

Boekweb
Alle boekensites op n site.

Letteren.net
Literaire Wegwijzer en uitgebreide literaire webgids. Literaire agenda met actuele informatie over literaire activiteiten en literair nieuws.Literatuurgeschiedenis.nl
Nederlandse literatuur van de Middeleeuwen: de geschiedenis, de teksten, de schrijvers. Over verliefde monniken, boosaardige vossen, dappere ridders en scheldende schrijvers (en Fokke ende Sukke).

Online Catalogus Bibliotheken
Zoek online bij de gezamenlijke bibliotheken. De Aquabrowser zet je trefwoord in een woordspin. Ze kunt zoeken naar boeken, websites, kranten en muziek.

Stichting Schrijven
Stichting Schrijven, kennis- en innovatiecentrum op het gebied van creatief, literair schrijven, is er voor de circa n miljoen schrijvers die ons land kent. Met tal van diensten, publicaties en manifestaties helpen wij mensen die gefascineerd zijn door schrijven op weg om hun literaire ambities te verwezenlijken. Proza.

Proza Poëzie Audio | video

Dichterbijdebezigebij
Meer dan 70 dichters lezen voor uit eigen werk op deze mooie site van de Bezige Bij. Je hebt er de Flash plug-in voor nodig, maar die heb je waarschijnlijk al wel - en anders ga je naar: plug-ins.

DichtTalent (voorheen Poetry Alive)
Uitstekende site voor dichters en dichteressen. Je kunt er je eigen gedichten publiceren en elkaars gedichten bespreken.

Poetry.nl
Mooie en goede site voor de serieuze liefhebbers van poezie.

Poetry Slam
Informatie over het Nederlands Kampioenshap Poetry Slam. Je vind hier ook een lijst van steden waar slams worden gehouden.poetry slam eindhoven


Proza Poëzie Audio | video

Herinneringen aan Boudewijn Bch (Vara)
RealPlayer: In dit scherm | Full screen sluiten: Alt+F4
Losse RealP layer
Naar aanleiding van de dood van Boudewijn Bch, zond de VARA op 25 november 2002 het programma 'Herinneringen aan Boudewijn Bch' uit. Hierin werd een beeld geschetst van de tv-maker Bch aan de hand van fragmenten uit programma's die hij in de loop der jaren maakte voor de VARA. Bch vertelt onder meer over zijn grote passies Goethe en de dodo. Ook heeft hij een ontmoeting met zijn held, Mick Jagger. De uitzending is geheel online bekijken.


Google

Studio Witte Webdesign | Literatuur, proza en poezie.