Luchtvaartmaatschappijen
Luchtvaartmaatschappijen

Een luchtvaartmaatschappij is een bedrijf dat vervoer door de lucht aanbiedt. In de regel verstaat men hieronder passagiers- en/of goederenvervoer per vliegtuig.Luchtvaartmaatschappijen fungeren vaak als nationaal symbool, wat onderstreept wordt door hun kleurvoering en naam, en kunnen daarom doorgaans op grote sympathie van het publiek rekenen.

De grote luchtvaartmaatschappijen bieden vaak zowel (lucratieve) intercontinentale als regionale vluchten aan. Kleinere maatschappijen beperken zich tot hun thuiscontinent. Vooral voor lange-afstandsvluchten zijn twee gangbare strategieën in zwang: het hub-and-spokes-systeem wordt gekenmerkt door grootschalig vervoer tussen grote luchthavens, terwijl kleinere vliegtuigen passagiers van of naar regionale luchthavens brengen. Het alternatief, dat vooral als voordeel heeft dat de passagiers minder vaak of zelfs helemaal niet hoeven over te stappen, is het verzorgen van directe verbindingen tussen luchthavens, ongeacht hun grootte.

Websites van Luchtvaartmaatschappijen

International Air Transport Association (IATA)
IATA of International Air Transport Association, gevestigd in Genève, werd opgericht in 1945 als handelsorganisatie met als doel om te functioneren als een samenwerkingsorgaan tussen alle aangesloten luchtvaartmaatschappijen. De samenwerking moest zorgen voor veilige, betrouwbare luchtvaartdiensten en economische voordelen.

KLM
Onze nationale trots en oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De KLM is sinds mei 2004 een onderdeel van Air France. Thuishaven is de luchthaven Schiphol.

Reiswijs -Luchtvaartmaatschappijen
Overzicht van luchtvaartmaatschappijen die van en naar Nederland vliegen.Google


Zie ook: Luchthavens | vliegtickets
luchtvaartmaatschappij
Luchtvaartmaatschappije
n
© Reclamebureau Studio Witte