Nieuws

Hier doe ik verslag van de ontwikkeling van dit portaal.

Zaterdag 10 mei 2003
Weer een aantal mooie sites gevonden en toegevoegd. Voor de rekeneaars onder ons die wel wat hulp kunnen gebruiken is er een link toegevoegd naar een Engelstalige site met meer dan 17160 (!!!) calculators, hier vind je de juiste rekenmachine voor bijna elk denkbaar toepassingsgebied.

De AEX-ticker met de dagkoersen is verwijderd vanwege het veel te trage opstarten. Ik heb de nieuws-ticker van Nu-nieuws laten staan. Ik ga binnenkort iets doen aan het indelen van de rubrieken in subrubrieken. Dit is met name hard nodig bij de rubrieken met erg veel links. Verder is er een bug (foutje) ontstaan wanneer je notities maakt - even van af blijven dus.

Indien er allarmerend nieuws is (ramp, oorlog, aanslag etc.) wordt dat binnen 2 minuten gemeld met een scrollende tekstregel boven het centrale venster. Om dat mogelijk te maken wordt dit pagina-gedeelte voortdurend en onzichtbaar ververst.
top

Groeten,
-Hans-

Zaterdag 12 april 2003

Er zijn een paar honderd links bijgekomen, ik denk dat we op de helft zitten nu. Web-TV werkt nu ook perfect voor wie de nieuwste plug-ins en een breedbandverbinding heeft. In diverse rubrieken tref je nu video's aan, van het NOS-Journaal tot video clips van populaire sterren. Verder is de site nu voorzien van een klokwekker en een tekst-dimmer. Met de drie vlakjes rechts-onder kun je de tekst instellen op helder, gedimd en uit. Met de tekst uit, is het prettiger kijken naar video's in het centrale venster. Er is een professionele zoekmachine toegevoegd van Atomz. Met deze zoekmachine kun je zoeken binnen de rubrieken van Apporte. Meer dan 40.000 woorden zijn nu geïndexeerd!
Het trage opstarten van de site wordt veroorzaakt door de Java-applets. Oftewel de nieuwsticker en de AEX-koersen-ticker. Die gaan dus over 'n tijdje verdwijnen want het opstarten van Java gaat nou eenmaal traag, daar is niets aan te doen. Verder is het nu zo dat wie via een zoekmachine zoals Google, een rubriek vindt en er op klikt, toch op de startpagina van Apporte terecht komt, maar wel meteen met de betreffende rubriek in het centrale venster. Dit heeft wat moeite gekost maar met 'n slimmigheidje is het gelukt. (voorheen kregen bezoekers die vanaf een zoekmachine kwamen de gewone openingspagina met de wereldbol te zien)
De komende weken ga ik verder met het vullen van de rubrieken.
Groeten,
-Hans-


Zaterdag 21 december 2002
Ben nu bezig om zoveel mogelijk links te zoeken naar de hoofdonderwerpen op de front-pagina. Dat gaat wel 'n paar maanden duren.
Groeten,
-Hans-


Vrijdag 20 december 2002
Portaal staat tijdelijk op http://portaal.studiowitte.nl.
Groeten,
-Hans-


© Studio Witte | nieuws