Studio Witte | omroep
Omroepen TV-Zenders: Ned 1 - 2 - 3 - 4 Info

Publieke Omroepen: gezamelijke site: Omroep.nl.
NOS, NPS, Wereldomroep.

Zuilen:
AVRO, BNN, EO, KRO, LLink, Max, NCRV, TROS, VARA, VPRO

Educatief:
Teleac, Teleac/Not, School TV, RVU

Levensbeschouwend:
BOS, HO, IKON, NIK, OHM, NMO, RKK, ZvK

Alle TV-programma's van de Nederlandse omroepen.

Commmerciëel: Net5, RTL4, RTL5, SBS6, Yorin, TMF, MTV

Regionaal |
Lokaal | Zenderindeling publ. omroep | Links
Publieke omroepen


Publieke omroep omroepen.
Omroep.nl
NOS Internet, de beheerder van www.omroep.nl, geeft op deze site nieuws en informatie over alle Nederlandse publieke, educatieve en levensbeschouwende omroepen. Omroep.


NOS logo.
NOS
Nederlandse Omroep Stichting
Verzorgt o.a het Journaal, het sport-journaal en levert fascilitaire diensten aan de gezamelijke omroepen. De website is een rijke informatiebron van allerlij actuele en historische onderwerpen.


NPS.
Nederlandse Programma Stichting
Op 1 januari 1995 werd de publieke omroep in Nederland een nieuwe omroep rijker: de Nederlandse Programma Stichting. De NPS is een afsplitsing van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). De NPS nam de taak van de NOS over om culturele, informatieve, minderheden- en jeugdprogramma's te maken.


Wereldomroep logo.
Radio Nederland Wereldomroep
BVN - TV
BVN is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. BVN is een samenwerkingsverband tussen de Publieke Omroep (NOS), Wereldomroep en VRT. BVN zendt dagelijks uit. De programmering wordt samengesteld uit het televisieaanbod van de Nederlandse en Vlaamse publieke en regionale omroepen.


Van Huis Uit
Een site en een wekelijks programma van BVN-TV voor Nederlanders in het buitenland.


Publieke omroepen, de zuilen:


Avro omroep.
AVRO
Algemeen Verenigde Radio Omroep De AVRO kiest voor een beperkt aantal interessegebieden, namelijk gezondheid, dieren, veiligheid, klassieke muziek en beeldende kunst. De specialisatie zal ook bijvoorbeeld te merken zijn in de algemene jeugdprogramma's, een nieuwe dramaserie en in de aktualiteitenrubriek Netwerk.


Bnn omroep.
Barts Neverending Network
AKA Bart News Network
BNN richt zich in essentie op jongeren van 15 tot 25 jaar. Maar daarbij moet wel duidelijk aangetekend worden dat de groep 'jongeren' zich niet laat vangen door een bepaalde leeftijdsgroep. Aan de onderkant van de doelgroep wil men zich graag spiegelen aan oudere jongeren, aan de bovenkant van de doelgroep geldt het uitgangspunt dat BNN er is voor iedereen die zich jong voelt en die jong denkt.


EO logo.
Evangelische Omroep
De EO is een omroepvereniging binnen het publieke bestel die mensen wil bereiken met het Evangelie van Jezus Christus en daarin dicht bij God en dicht bij mensen wil zijn. Zij gebruikt daarvoor televisie, radio, nieuwe media, bladen, activiteiten en andere passende middelen.


Logo kro.
Katholieke Radio Omroep
De KRO is uitgegroeid tot de grootste katholieke organisatie in ons land en een invloedrijk katholiek massamedium.


LLink (voorheen de Nieuwe Omroep / Nutopia)
LLiNK vertegenwoordigt een stroming van mensen die zich betrokken voelt bij medemensen en hun leefomgeving.


MAX
Omroep MAX is de omroep voor 50 plus. Deze groep groeit het hardst van alle leeftijdsgroepen in onze maatschappij.


NCRV.
NCRV
Nederlands Christelijke Radio VerenigingTROS.
Tros
Televisie Radio Omroep Stichting

VARA.
VaRA
Verenigde Arbeiders Radio Amateurs


Vpro.
VPRO
Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep


Educatieve Omroepen:


RVU.
RVU
Radio Volks UniversiteitT E L E A C
Teleac
Televisie Academie
Op deze site vind je informatie over de televisie- en radioprogramma's van Teleac met daarbij achtergrondinformatie, adressen en links naar relevante sites van derden. Vaak is het ook mogelijk om videofragmenten van televisieprogramma's te bekijken. Alle radioprogramma's zijn er sowieso te beluisteren via radio-on-demand..Teleac / not.
Teleac / Not
Televisie Academie / Nederlandse Onderwijs Televisie
Teleac/NOT wil kwalitatief hoogwaardige educatieve programma's maken, die bij voorkeur multimediaal worden ondersteund. Wie wat wil leren via de media, moet bij Teleac/NOT zijn.S C H O O L T V
School tv
Multimediale lessen voor het basis en het voortgezet onderwijs. Met speciale site voor leraren.8 Omroepen over levensbeschouwing:


BOS.
Bos
Boedistische Omroep Stichting
De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) maakt, doet maken en koopt boeddhistische radio-, televisie- en internetprogramma's gericht op zowel de boeddhistische achterban als gericht op het algemene publiek in Nederland.


Humanistische omroep.
Humanistische OmroepIKON.

IKON
Interkerkelijke Omroep Nederland.


NIK.
NIK
Nederlands Israelitisch Kerkgenootschap.
Joodse Omroep.


Ohm. Organisatie Hindoe Media.
OHM
Organisatie Hindoe Media
Moslim omroep.

NMO
Nederlandse Moslim OmroepRKK.
RKK
Rooms Katholieke Kerk /
Katholiek Nederland


Zendtijd voor kerken.
Zendtijd voor Kerken

Commerciële zenders:


Net 5
Scandinavian Broadcasting ServiceRTL4
Radio Television LuxembourgRTL5
Radio Television LuxembourgSBS 6
Scandinavian Broadcasting ServiceYORIN

tmf
The Music factory

mtv

Music TeleVision


Regionale Omroepen

AT5
Sinds 1997 zijn de programma's van AT5 te ontvangen in de huiskamers van Amsterdam én in die van twintig omliggende gemeenten. Het AT5 Nieuws is in de rest van Noord-Holland te zien via TV Noord-Holland, dagelijks is om 19.30 en 21.30 uur het AT5 Nieuws op deze zender te zien. AT5 zendt op dezelfde tijden het TVNH-nieuws uit.

L1 - Limburg

Omroep Brabant

Omrop Fryslan

Omroep Flevoland

Omroep Gelderland

Omroep Zeeland

RTV Drenthe

RTV Noord-Holland

RTV Noord - Groningen

RTV Oost
- Hengelo

RTV Rijnmond

RTV Utrecht

RTV West

Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking
De dertien publieke regionale omroepen zijn elk lid van ROOS en vormen haar bestuur. De 13 omroeporganisaties zijn publiek van karakter. Zij zijn dus gebonden aan het programma- voorschrift en aan andere bepalingen uit de Mediawet. De Regionale omroepen zijn actief op radio, televisie en internet.


Lokale omroepen

OLON
De website van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Alle internetadressen en andere gegevens van de (297) lokale omroepen vind je hier.

Huisomroepen

VHN
Vereniging Huisomroepen Nederland. In Nederland zijn ongeveer 170 huisomroepen werkzaam die voor specifieke doelgroepen radio- en televisieprogramma's maken. Ongeveer de helft van die omroepen is lid van de VHN.


Zenderindeling publieke omroep


Nederland 1.
Nederland 1
De programma's van Nederland 1 hebben vaak een culturele invalshoek en zijn mensgericht. AVRO, KRO, NCRV en Teleac/NOT zijn vaste bespelers van het net. Maar omroepen met een geestelijke grondslag zijn er ook te vinden.


Nederland 2.
Nederland 2
Nederland 2 is een toegankelijke zender, die veel aandacht besteedt aan evenementen en sport. Daarnaast probeert de zender jongeren te bereiken. Met name TROS, EO, BNN en NOS verzorgen uitzendingen op het net.


Nederland 3.
Nederland 3
Een vooruitstrevende en maatschappijgerichte programmering is typerend voor Nederland 3. Het is het thuisnet voor NPS, VARA, VPRO en RVU.


Z@ppelin.
Z@ppelin / Z@pp
Z@ppelin / Z@app is onderdeel van Nederland 3. Speciaal voor kinderen tot 14 jaar vertoont Z@ppelin hier programma´s van diverse omroepen.


Nederland 4
De publieke omroep biedt sinds kort digitale themakanalen. Deze kanalen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bekijken via breedband internet. Nederland4.nl biedt een overzicht van deze kanalen.

Links

Publieke omroep
Hoe zit ons omroepbestel eigenlijk in elkaar? Het antwoord is hier te vinden. Deze site legt uitgebreid uit wat het doel van de Publieke Omroep is en hoe de profielen van de verschillende zenders eruit zien.

Geschiedenis van het Nederlands omroepbestel

Beeld en Geluid
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is van oudsher het bedrijfsarchief van de publieke omroep. Vanuit deze functie bewaart Beeld en Geluid een uitgebreide selectie van gedenkwaardige en uiteraard ook heel gewone momenten uit het Nederlandse audiovisuele leven. Deze beeld- en geluidsopnames van televisie en radio zijn een bron voor inspiratie en informatie.Google© Studio Witte | omroepen publieke omroep omroepbestel.