Studieboeken en schoolboeken


studieboekenStudieboeken en schoolboeken zijn tegenwoordig peperduur. Docenten proberen je vaak wijs te maken dat je de laatste druk van een studieboek nodig hebt, maar meestal is dat helemaal niet nodig. studieboeken worden bij een nieuwe druk echt niet geheel herschreven. Er is hoogstens een wat andere hoofdstuk-indeling en het schoolboek bevat soms wat actuelere voorbeeldjes. De informatie is over het algemeen precies hetzelfde.Kijk ook eens in de nieuwste druk bij een medestudent, vaak staat daarin ook een overzicht met alle veranderingen t.o.v. de vorige druk. Als er belangrijke veranderingen zijn, kun je die toch gewoon kopiŽren. Heb je toch de nieuwste druk van een studieboek nodig, bestel dan, als dat kan, via opleiding of studievereniging. Vaak krijg je dan korting.

Zit je krap bij kas?
Verkoop dan je oude schoolboeken via marktplaats, Ebay of Studieboekenmarkt.nl. Hier kan je natuurlijk ook voor een redelijke prijs tweedehands schoolboeken online kopen.schoolagenda Wie zijn studieboeken goed verzorgt (kaften, degelijke boekentas, etc) kan er bij verkoop nog makkelijk een goede prijs voor krijgen.

Studieboeken markt.nl
Studieboeken markt.nl is een initiatief van studenten, voor studenten. Op deze site is het mogelijk gratis advertenties te plaatsen voor het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken.

Dedicon (voorheen FNB, SVB, Studie- en Vakbibliotheek)
Heb je om de een of andere reden problemen met lezen ga dan naar Dedicon om zonodig studieboeken te laten inspreken ...

leergeld.nl
Stichting leergeld heeft als doel het helpen verbannen van de uitsluitingsproblematiek van schoolgaande kinderen, die vanwege onvoldoende financiŽle middelen, tekort komen in hun ontwikkeling van kennis en sociale vaardigheden en zodoende hun potentieel onvoldoende kunnen ontwikkelen.

leermiddelenplein.nl
Kijk op het leermiddelenplein wanneer je vragen hebt over leermiddelen, wilt weten welke leermiddelen er voor een bepaald vak of doelgroep op de markt zijn, wilt weten wat er in de leermiddelen staat, wilt weten wat leermiddelen kosten of welke het meest geschikt zijn voor jouw onderwijs.

Selexyz gratis studieboeken
Studenten uit sommige studierichtingen kunnen hun schoolboeken gratis downloaden. Boekhandelketen Selexyz biedt de literatuur aan in PDF-bestanden waarin echter wel reclameboodschappen zitten verwerkt
studieboeken
Schoolboeken studieboeken schoolagena.
© Webdesign Studio Witte