TaalHet Nederlands is de moedertaal van zo'n 21 miljoen Nederlanders en Vlamingen. Ook voor een groot deel van de Surinamers is het de moedertaal of tweede taal. De zorg voor de gemeenschappelijke Nederlandse taal wordt door deze drie landen gedeeld.

Nederlandse Taal

Algemene Nederlandse Spraakkunst
De E-ANS is de elektronische versie van de tweede, herziene editie van de Algemene Nederlandse Spraakkunst (kortweg: de ANS), die in 1997 verschenen is.

Citaten, wijsheden, spreuken en meer..
Meer dan 9000 citaten aforismen definities uitspraken woordspelingen gezegden wijsheden spreuken.

De Internationale Vereniging voor Neerlandistiek
De IVN, opgericht in 1970, is een vereniging van docenten neerlandistiek aan universiteiten buiten Nederland en Vlaanderen. Er wordt buiten het Nederlandse taalgebied aan ruim 250 universitaire instellingen neerlandistiek gedoceerd, er zijn circa 600 docenten bij betrokken. Neerlandistiek omvat de studie van taal, letterkunde, geschiedenis, kunst en cultuur van de Lage Landen.

Etymologie van de Nederlandse Taal
De webversie van het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands. De inhoud van dzee website wordt regelmatig geactualiseerd.

Gebarentaal
Vi-taal is een doof-horend samenwerkingsverband. De medewerkers werken al negentien jaar samen en maken overwegend tweetalig 'materiaal' om de gebarentaal voor een breed publiek toegankelijk te maken. gebarentaal

Het begint met taal.
Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal. De taal van de zorg, van ons onderwijs, de taal van de toekomst van onze kinderen. Daarom willen we dat iedereen die in Nederland woont Nederlands leert.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt met die titel sinds 1991 jaarlijks in december uitgezonden door de Nederlandse en de Vlaamse publieke omroep.

INL Instituut voor de Nederlandse Lexicologie
De schatbewaarders van de Nederlandse taal.
Medewerkers van het INL verzamelen en bestuderen Nederlandse woorden (lexicologie) en schrijven woordenboeken (lexicografie). Ook worden digitale taalmaterialen beheerd, onderhouden en beschikbaar gesteld.

Kox Kollum | Cursus latijn
Kox Kollum presenteert teksten, vertalingen, meningen, plaatjes, spellen, links en nog veel meer. De taal en de cultuur van het oude Rome en Griekenland zijn nog springlevend. Kox Kollum probeert dat aan te tonen.
Wil je Latijn leren? Dat kan bij Kox' cursus Latijn, on-line en helemaal gratis! taalcursus

Lijst van afkortingen
Hier kun je de betekenis van afkortingen opzoeken.

Literatuurgeschiedenis
Deze fraaie site is opgezet als digitaal leerboek over de literatuurgeschiedenis van de Middeleeuwen tot de eenentwintigste eeuw. In zeventig hoofdstukken wordt de geschiedenis van de Nederlandse literatuur verteld

Nederlandse Taalunie
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, BelgiŽ en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, taalonderwijs en letteren.

Onze Taal
Het Genootschap Onze Taal bestaat al meer dan zeventig jaar. Op de website vindt iedere taalliefhebber wat hij of zij zoekt. taal

Spelling
In 1995 is besloten tot enkele aanpassingen in de spelling van het Nederlands. Hier vind je de belangrijkste wijzigingen in een notendop. spelling

Spreekwoorden en gezegden
Een zeer informatieve site over en met spreekwoorden en gezegden. spreekwoorden

Taalhuis
Free online Dutch course with beginners and intermediate course.

Taalsite
Nederlandse taal in het basisonderwijs
Deze mooie site bevat direct te gebruiken lessen, kerndoelen en een lexicon met begrippen die met taal en taalonderwijs te maken hebben. U kunt vragen stellen, discussie voeren over taal op school en bijdragen aan de agenda. Bevat een groot aantal interessante verwijzingen naar andere taalsites.

Taaluniversum
Taaluniversum is de site van de Nederlandse Taalunie. De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, BelgiŽ en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, taalonderwijs en letteren. taal

Vakantietaal.nl
Het spreken van enkele woorden in de taal van je vakantieland maakt vaak een wereld van verschil.Dowload hier gratis bliksemtaalcursussen in MP3. taal

Vox et Lingua
Vertaalbureau voor alle vertalingen, juridische en technische teksten maar ook beŽdigde vertalingen.Google
taal

zie ook: Woordenboek | Proza & Poëzie


© Studio Witte Webdesign
Nederlandse taal - Nederlands - grammatica