Treinreizen
treinreizenAvontuurlijke treinreizen.

Reizen per luxe trein is dť manier om te genieten van landschappen, culturen en avontuur. Een aantal heel bijzondere treinreizen staan hier in het kort beschreven.De mooiste en avontuurlijkste treinreizen:

orient expressOrient Express: Europa
De OriŽnt-Express was een beroemde luxetrein van de door Georges Nagelmackers opgezette Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen)
naar Istanbul reed. De trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, tussen 1883 en 1977. Tegenwoordig rijdt de trein als een gewone internationale trein tussen Straatsburg en Wenen. Ook worden onder de naam Venice-Simplon-OriŽnt-Express nog altijd speciale, luxe nostalgische ritten onderhouden.
Geschiedenis OriŽnt-Express

Trans-Siberian Express: Rusland, van Moskou naar Vladivostok.
De ultraluxe en beroemde treinreis is met 9000 kilometer het langste treintraject ter wereld. In totaal kunnen zestig passagiers genieten van de vele panoramaís en de georganiseerde excursies. Er is een slaap-, restaurant- en barrijtuig waar zowel gasten van de First Class als Golden Eagle Class terecht kunnen.

Trans-Siberian Express: Rusland - China
Reis met de TranssiberiŽ Express van Moskou naar Beijing dwars door SiberiŽ en MongoliŽ
www.trans-siberian.co.uk

The Royal Scotsman: Schotland
Deze ultraluxe trein vervoert al zoín twintig jaar gasten door het prachtige Schotse landschap. Er zijn diverse routes waaronder een Classic en een Highland Tour. En zelfs een Great Scottish Golf. De Royal Scotsman rijdt alleen overdag, zodat je ís nachts ongestoord kunt slapen in ťťn van de historische slaaprijtuigen. En zoals het een echte Schot betaamt, zijn er aan boord heerlijke whiskeys.

De Glacier Express: Zwitserland, van Sankt Moritz tot Zermatt
De Glacier Express Zwitserland. is een klassieker onder de beroemde treinreizen Voor de passagier is het een toeristische trein die in het Zwitserse alpengebied pendelt tussen de bekende toeristenplaatsen Sankt Moritz en Zermatt. Gemiddelde snelheid: 35 kilometer per uur. Duur van de reis: iets meer dan zeven uur, comfortabele en ontspannende uren. Prachtige uitzichten over de bergen, dalen, dorpjes, de bergmeren en de toppen met eeuwige sneeuw.
www.glacierexpress.ch/

TranzAlpine: Nieuw-Zeeland
Deze treinreis wordt wel beschouwd als ťťn van de allermooiste. De landschappen zijn hier zů mooi dat het kiekjes van ansichtkaarten lijken. Uiteenlopend van machtige bergketens tot diepe canyons.

Pride of Africa: Afrika - van Kaapstad naar Cairo.
De trein ĎPride of Africaí van Rovos Rail. Tijdens deze 34-daagse treinreis van Kaapstad naar Cairo of vice versa maakt u op een unieke manier kennis met Afrika. Een werelddeel met een rijke historie en tal van interessante culturen.

Tijdens de reis maakt u gebruik van de trein de 'Pride of Africa', een privť-vliegtuig en een riviercruiseschip. De trein brengt u van Zuid-Afrika naar Tanzania via Zimbabwe en Zambia. U vliegt van Tanzania naar Egypte via Oeganda en Soedan. In Egypte stapt u aan boord van een luxe cruiseschip voor een tocht op de Nijl. Deze reis is ook in omgekeerde volgorde boekbaar.

British Pullman: Groot-BrittanniŽ
Reizend aan boord van de British Pullman- rijtuigen, die tot de legendarische Venice Simplon-Orient-Express behoren, maakt u op de meest onvergetelijke en nostalgische wijze kennis met Groot-BrittanniŽ.

Palace on Wheelsl: India
Oorspronkelijk waren de rijtuigen bedoeld voor het vervoer van hooggeplaatste personen in India. Tegenwoordig kun je er als gast in alle luxe (mťt eigen butler) reizen langs plaatsen die al decennia lang tot de verbeelding spreken als de roze stad JaÔpur en de machtige Taj Mahal. Vertrekpunt is Delhi.

California Zephyr: Amerika van Chicago tot San Francisco
Met een super-de-luxe superliner, een dubbeldekstrein met panoramarijtuig en eigen zit- en slaapruimte, begin je aan de California Zephyr-treinreis, tussen de wereldsteden Chicago en San Francisco. Onderweg zie je plaatsen als Salt Lake City, Sierra Nevada en de Rocky Mountains. En voor de liefhebber: de rijtuigen zijn allemaal Ďnon- smokingí.

Rocky Mountaineer: Canada
De Rocky Mountaineer rijdt dwars door de Rocky Mountains in Canada, een van de mooiste treintrajecten ter wereld. De Mountaineer brengt je op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Een van de hoogtepunten vormen de beroemde Spiral Tunnels.

Shongololo Express: Zuid Afrika
Deze comfortabele treinen van de Shongololo Express rijden alleen ís nachts. Overdag kun je volop genieten van het mooie Zuid-Afrikaanse landschap vanuit de trein, maar ook in de buitenlucht tijdens de diverse georganiseerde safariís en excursies met busjes.

Blue Train: Zuid Afrika, Kaapstad -Pretoria - Port Elisabeth
Als een blauwe ader loopt deze ultraluxe en wereldbekende trein door het Zuid-Afrikaanse landschap, van Kaapstad naar hoofdstad Pretoria en van Kaapstad naar Port Elizabeth, ook wel de Tuinroute genoemd. Elke suite heeft een eigen luxe badkamer, een zitgedeelte en naar keus een ligbad of douche. En ook op culinair gebied kom je niets tekort.

Links
Rail Away
Op de website van Rail Away kun je online een aantal video's bekijken van de mooiste treinreizen.

Google

Zie ook: vakantie, reizen
vakantie
OriŽnt-Express Avontuurlijke treinreizen.
© webdesignbureau Studio Witte