WeersverwachtingDe Weersverwachting vandaag in Nederland volgens het KNMI

weersverwachting
Klik op de afbeelding
voor de uitgebreide
weersverwachting van
het KNMI voor de
komende 10 dagen.Vakantie boeken


Buienradar
Hier kun je zien waar de neerslag zich nu bevindt in Nederland, Belgi? en Luxemburg. Handig voor tijdens de vakantie of voor als je een dagtrip gaat maken.

Lente, zomer, herfst en winter
Wanneer beginnen de seizoenen?

De meteorologische lente, zomer herfst en winter.
De meteorologische seizoenen beginnen op de eerste van de maanden waarin ook de astronomische seizoenen beginnen. Bijvoorbeeld: De meteorologische lente is de naam voor de maanden maart, april en mei. Je snapt het natuurlijk al, er is ook een meteorologische zomer. Deze duurt ook drie maanden: juni, juli en augustus.
Meteorologen hebben afgesproken om de seizoenen in te delen in periodes van drie maanden. Dat maakt het gemakkelijker om klimaten te berekenen. Je hoeft er dan geen rekening mee te houden dat het begin van de (astronomische) seizoenen elk jaar een beetje anders is.

klimaatportaal.nl
Het Klimaatportaal biedt actuele kennis over het klimaat en klimaatverandering.

Meteoalarm
Een weer-site die u op de hoogte houdt van gevaarlijk en extreem weer in meer dan 20 landen van Europa. Meteoalarm.eu is een initiatief van Eumetnet, het netwerk van publieke Europese weerdiensten aangesloten bij de Wereld Meteorologische Organisatie.

Weerbericht voor de natuur.
Natuurliefhebbers kunnen voor de weersverwachting en nieuws over de bloeiende natuur voortaan hun hart op halen bij natuurbericht.nl.

Weer OnLine BE
Weersverwachting Belgi?, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje + rest van Europa

Weer Online
Het weer in Amsterdam, Nederland, Europa, Noord Midden en Zuid Amerika. Maar ook het weer in Azi?, Afrika en Australi?, de weersverwachting in de hele wereld dus.

Dit weer verwachten wij niet vaak in Nederland

Het Wonderlijk Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar.

Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht. Alles over het weer, de weersverwachting en weersvoorspelling vind je in de website "Het wonderlijke Weer".
Weer weersverwachting weersvoorspelling weerbericht.