Weerbericht KNMIBewolkt en perioden met regen. Overdag opklaringen en een enkele regenbui
Verwachting voor vandaag en morgen

Bewolkt en perioden met regen of motregen, met aan het begin van de nacht in het uiterste oosten eerst mogelijk (natte) sneeuw. In de loop van de nacht trekt het neerslaggebied oostwaarts, waarna het deels opklaart. Wel kan er dan alsnog een enkele bui voorkomen in de kustprovincies. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 1C in het uiterste oosten en 5C aan de kust. In de loop van de nacht bereikt zachtere lucht ons land en lopen de temperaturen langzaam weer op. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig tot hard. In de loop van de nacht draait de wind naar het noordwesten en neemt af naar zwak tot tot matig en aan de kust naar (vrij) krachtig.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig en is er een kleine kans op een lichte regenbui. De maximumtemperatuur ligt rond 7C. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af en wordt overal matig van kracht. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/12/2017 22.28 uur LT

  Meerdaagse verwachtingen
Zacht en eerst enkele droge dagen maar vooral woensdag vrij veel bewolking. In de tweede helft van de week toenemende kans op regen.
Uitgifte: 17/12/2017 03.11 uur LT

Lange termijnverwachting
Zondag 24 december tot en met zondag 31 december
Temperaturen rond of boven normaal en geregeld onstuimig.
Uitgifte: 17/12/2017 03.11 uur LT


Het Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar. Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht.

Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en verder dan een paar dagen in de toekomst.Moeilijk te voorspellen:
weerbericht
De Windhoos in Deil in 1967 is een goed voorbeeld van een moeilijk te voorspellen weersfenomeen.

Makkelijk te voorspellen:
Lekker weer voor op vakantie.
Vakantie-weer!

Weer-links
Meer informatie over het weer in Nederland Duitsland Belgie, Frankrijk en vele andere landen binnen en buiten Europa.
weerberichr voor op vakantie.

Studio Witte Webdesign
Weerberich KNMI