Weerbericht KNMIHalf tot zwaar bewolkt, vanmiddag in het midden en oosten een lichte bui
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is half tot zwaar bewolkt. Vooral aan de kust zijn er opklaringen. In het midden en oosten komen enkele lichte regenbuien voor, die oostwaarts weg trekken. De middagtemperaturen variren van 20C aan zee tot 24C in het zuidoosten. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, vanochtend vooral in het noordoostelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is er weinig bewolking. Plaatselijk ontstaat mist, de kans daarop is het grootst in het noorden. De minimumtemperaturen liggen tussen plaatselijk 9C landinwaarts en 15C aan de kust. De wind is zwak uit een zuidwestelijke richting.

Vrijdag overdag zijn er perioden met zon, al komt er in de middag in het zuiden ook hoge bewolking voor. In de avond kan er een enkele bui voorkomen in het zuidoosten. De middagtemperaturen liggen tussen 21C in het noordelijk kustgebied en 26C in het zuiden. De wind is zwak, later matig en draait van zuid tot zuidwest naar oost tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/08/2017 12.54 uur LT

   Meerdaagse verwachtingen
De eerste paar dagen liggen de maxima rond 20-25C en is er kans op een enkele (onweers)bui. In de loop van de week doet de maximumtemperatuur een stap terug, richting 20C, en neemt de kans op regen toe.
Uitgifte: 24/08/2017 09.59 uur LT

Lange termijnverwachting
Donderdag 31 augustus tot en met donderdag 07 september
Grote kans (60%) op een wisselvallig weertype met maxima aanvankelijk iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar en later rond het klimatologisch gemiddelde.
Uitgifte: 24/08/2017 09.59 uur LT


Het Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar. Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht.

Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en verder dan een paar dagen in de toekomst.Moeilijk te voorspellen:
weerbericht
De Windhoos in Deil in 1967 is een goed voorbeeld van een moeilijk te voorspellen weersfenomeen.

Makkelijk te voorspellen:
Lekker weer voor op vakantie.
Vakantie-weer!

Weer-links
Meer informatie over het weer in Nederland Duitsland Belgie, Frankrijk en vele andere landen binnen en buiten Europa.
weerberichr voor op vakantie.

Studio Witte Webdesign
Weerberich KNMI