Weerbericht KNMIBewolkt en af en toe motregen, zondag af en toe zon en een lichte bui
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het in het midden en noorden van het land overwegend bewolkt en vooral in het noorden valt er af en toe regen of motregen. In het zuiden zijn er enkele opklaringen en blijft het droog. Bij een matige, langs de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind bedragen de minimumtemperaturen 14 tot 17C.

Overdag is het overwegend bewolkt en valt er op veel plaatsen van tijd tot tijd lichte (mot)regen. In het zuidoosten is eerst de zon nog te zien en is het droog, later in de middag neemt ook daar de bewolking toe en valt er af en toe wat regen. Het wordt 's middags niet warmer dan een graad of 20, in Zuid-Limburg kan het nog 23C worden. De wind blijft zuidwestelijk, matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

In de nacht naar zondag trekken de neerslag en de bewolking geleidelijk weg. Van het noordwesten uit wordt het droog en trekken opklaringen het land binnen. De minimumtemperatuur wordt 15 tot 17C en de west tot zuidwestelijke wind blijft matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Zondag is er vrij veel bewolking, maar er is ook af en toe ruimte voor de zon. Er kan een lichte bui of wat regen vallen. De middagtemperatuur varieert van 18C in het noordwesten tot 21C in het zuidoosten. De meest westelijke wind is matig, aan zee (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/06/2017 23.24 uur LT

    Meerdaagse verwachtingen
Af en toe zon en geleidelijk steeds groter wordende kans op regen of buien. Middagtemperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar, ongeveer 20C.
Uitgifte: 23/06/2017 01.19 uur LT

Lange termijnverwachting
Vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 07 juli
Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met af en toe regen. De maximumtemperaturen liggen net iets onder de langjarig gemiddelde waarden.
Uitgifte: 23/06/2017 01.19 uur LT


Het Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar. Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht.

Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en verder dan een paar dagen in de toekomst.Moeilijk te voorspellen:
weerbericht
De Windhoos in Deil in 1967 is een goed voorbeeld van een moeilijk te voorspellen weersfenomeen.

Makkelijk te voorspellen:
Lekker weer voor op vakantie.
Vakantie-weer!

Weer-links
Meer informatie over het weer in Nederland Duitsland Belgie, Frankrijk en vele andere landen binnen en buiten Europa.
weerberichr voor op vakantie.

Studio Witte Webdesign
Weerberich KNMI