Weerbericht KNMIBewolkt en regenachtig
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is zwaar bewolkt en van het noordwesten uit gaat het af en toe (mot)regenen. De minima worden aan het begin van de nacht bereikt en liggen tussen 2C in het zuidoosten en 5C aan zee. De wind is zuidwest, matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, later krachtig.

Vanochtend trekt de meeste regen zuidoostwaarts weg. Er blijft echter tamelijk veel bewolking aanwezig en soms kan er nog lichte motregen vallen. In het zuidoosten kan er vanochtend natte sneeuw vallen, maar gladheid levert dit niet op. Het wordt ongeveer 9C, maar in het Waddengebied blijft het kwik steken bij 5C. De wind draait naar west tot noordwest en is matig. Aan zee is de wind in de ochtend nog (vrij) krachtig.

In de avond en nacht naar vrijdag is het aanvankelijk nog zwaar bewolkt en vooral in het oosten kan nog wat motregen vallen. Vanuit het westen komen er enkele opklaringen binnen en wordt het droog. Vooral in de noordoostelijke helft van het land is er kans op mist(banken). De temperatuur daalt naar 4C. De wind draait naar het zuidwesten en neemt boven land af naar zwak tot matig.

Vrijdag overdag begint nevelig met hier en daar zon maar al snel neemt, van het westen uit, de bewolking weer toe. In het noordoosten en oosten is er aanvankelijk kans op mist(banken). Vooral in het noorden kan wat lichte motregen vallen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee (vrij) krachtig en de middagtemperatuur ligt rond 8C. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/03/2018 02.22 uur LT

    Meerdaagse verwachtingen
Geregeld zon en slechts af en toe wat regen of een bui.
Uitgifte: 21/03/2018 06.55 uur LT

Lange termijnverwachting
Woensdag 28 maart tot en met woensdag 04 april
Vrij grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.
Uitgifte: 21/03/2018 06.55 uur LT


Het Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar. Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht.

Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en verder dan een paar dagen in de toekomst.Moeilijk te voorspellen:
weerbericht
De Windhoos in Deil in 1967 is een goed voorbeeld van een moeilijk te voorspellen weersfenomeen.

Makkelijk te voorspellen:
Lekker weer voor op vakantie.
Vakantie-weer!

Weer-links
Meer informatie over het weer in Nederland Duitsland Belgie, Frankrijk en vele andere landen binnen en buiten Europa.
weerberichr voor op vakantie.

Studio Witte Webdesign
Weerberich KNMI