Weerbericht KNMIVan tijd tot tijd regen en vrij veel wind
Verwachting voor vandaag en morgen

Een gebied met buiige regen boven het midden trekt verder naar het noordoosten, lokaal kan hierbij in korte tijd veel neerslag vallen en ook kunnen windstoten voorkomen. Na passage van dit gebied wordt het weer tijdelijk droog. In de middag blijft het overwegend bewolkt en kan er van tijd tot tijd een bui of (buiige) regen vallen. In het zuidoosten wordt het overwegend droog met af en toe zon. De maximumtemperaturen liggen tussen 13C in het noordwesten en lokaal 17C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend van zuidzuidoost naar zuidwest en neemt in kracht toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft.

In de nacht naar zaterdag valt er aanvankelijk alleen in het noorden nog wat regen maar voor rest is het droog en zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 10C. De wind is aanvankelijk zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt iets in kracht af.

Zaterdagochtend trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land, in het oosten is het aanvankelijk nog droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de middag is het wisselend bewolkt met kans op een enkele bui. In de avond wordt het grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt daarbij toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2017 09.08 uur LT

   Meerdaagse verwachtingen
Zondag regen, vrij veel wind en maxima rond normaal. Daarna oplopende maxima en afnemende neerslagkansen en wind. De nachten zijn zacht.
Uitgifte: 20/10/2017 03.22 uur LT

Lange termijnverwachting
Vrijdag 27 oktober tot en met vrijdag 03 november
Opnieuw wisselvallig en een toenemende kans (van 20 naar 60%) op maxima beneden normaal.
Uitgifte: 20/10/2017 03.22 uur LT


Het Weer
Onder weer verstaan we de huidige gesteldheid van de atmosfeer. Dit kan beschreven worden aan de hand van bijvoorbeeld de temperatuur, de luchtvochtigheid, neerslag, bewolking en wind. Dit in tegenstelling tot het klimaat, dat een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over 30 jaar. Men kan tot op zekere hoogte het weer voorspellen. Dit gebeurt tegenwoordig aan de hand van modelberekeningen in grote computers. De voorspelling resulteert in een weersverwachting, weergegeven in de weersvooruitzichten of een weerbericht.

Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en verder dan een paar dagen in de toekomst.Moeilijk te voorspellen:
weerbericht
De Windhoos in Deil in 1967 is een goed voorbeeld van een moeilijk te voorspellen weersfenomeen.

Makkelijk te voorspellen:
Lekker weer voor op vakantie.
Vakantie-weer!

Weer-links
Meer informatie over het weer in Nederland Duitsland Belgie, Frankrijk en vele andere landen binnen en buiten Europa.
weerberichr voor op vakantie.

Studio Witte Webdesign
Weerberich KNMI