Wetenschap

Laatste nieuws (wordt wekelijks ververst) | sites
wetenschappelijke sites:

AbsoluteFacts.nl - Wetenschap
Informatiebron over wetenschap en ontdekkingen, veel onderwerpen: onderzoekers, uitvindingen, uitvinders, wetenschappers etc.

ASTC
Association of Science Centers (Internationale vereniging van Science Centers).

AWT
Adviesraad voor Wetenschap en Technologie.

Axis
Vergroten instroom techniekonderwijs door projectondersteuning.

Biotechnologie.net
Biotechnologie.net is gemaakt door Wageningen Universiteit en geeft duidelijke informatie over biotechnologie. Biotechnologie.net helpt scholieren en docenten in het voortgezet onderwijs met werkstukken, opdrachten en spreekbeurten. Biotechnologie.net geeft bovendien achtergrondinformatie over biotechnologische onderwerpen die op het moment in politiek en maatschappij worden bediscussieerd.

BBC science
Prachtige informatieve wetenschaps-site, met zeer veel multimedia (Eng., BBC)

Deel Je Kennis
Deel Je Kennis is de nederlandstalige portal van het Knowledge Explosion Network (KEN). KEN is een idealistisch concept, waarbinnen studenten, promovendi, postdocs en afgestudeerden op non-profit basis vragen over wetenschap beantwoorden.

Eurekalert
wetenschappelijk nieuws.

Filosofie
De belangrijkste links naar sites over filosofie.

Jota-tv
Duik met Jota in de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Klik en kies uit alle tv-programma's in RealVideo, lees de verhalen bij deze programma's en maak gebruik van de zorgvuldige selectie relevante links

KEN
Knowledge Explosion Network
The Knowledge Explosion Network is a multi-disciplinary network of people willing to share their knowledge and eager to learn from each other. KEN is an international non-profit organization, founded by students at Delft University of Technology. KEN functions only as the provider: the network itself works by using the knowledge of students, post graduates, scientists and engineers from all over Europe, answering science related questions asked by people all over Europe.

Leren.nl
Een webgids met duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Overzichtelijk geordend in honderden rubrieken.

Kennislink
Kennislink geeft online populair-wetenschappelijke informatie en richt zich op het algemene publiek en scholieren. De site wil uiteindelijk betrouwbare informatie gaan verschaffen op het gebied van alle wetenschappen. De nadruk ligt nu nog op de exacte wetenschappen, maar het is de bedoeling dat ook zaken als economie en cultuur aan bod zullen komen. Belangrijkste criterium daarbij is een grote mate van betrouwbaarheid: Op Kennislink is uitsluitend betrouwbare informatie te vinden, waarbij alle informatie inhoudelijk van tevoren is gecontroleerd.

KNAW
Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen.

National Association of Science Writers
Website voor wetenschapsjournalisten.

NOD
Nederlandse Onderzoek Databank.

NWO
Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

OECD
Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Public Understanding of Science
Uitgebreide website van de NASA over wetenschapscommunicatie.

Rathenau Instituut
Het Rathenau Instituut Technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen roepen soms meer maatschappelijke en politieke vragen op dan ze beantwoorden. Het Rathenau Instituut stimuleert onderzoek en discussie om politiek en burgers te helpen een oordeel te vormen over vraagstukken over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

spacesecrets.com
Op Spacesecrets.com (Nederlandstalig) kun je lezen hoe het heelal is ontstaan en hoe het opgebouwd is. Er is heel veel informatie te vinden over alles wat maar met het heelal of buitenaardse leven te maken heeft.

Stel je vraag
de nederlandstalige portal om vragen te stellen aan het Knowledge Explosion Network (KEN).

Stichting Weten
Bevordert publieksvoorlichting over ontwikkelingen in wetenschap en techniek. Als knooppunt van publiekscommunicatie over wetenschap en techniek opereert Stichting Weten in een netwerk van kennisorganisaties, massamedia, bedrijven en andere organisaties die publieksactiviteiten verzorgen over W&T.

TNO
Nederlandse organisatie voor toegepast- natuurwetenschappelijk onderzoek.

Urania
Volkssterrenwacht, mooie site, veel informatie over ons zonnestelsel.

VSNU
Vereniging van Universiteiten.Googlewetenschap