Online encyclopedie.

Encyclopedie

Er zijn bijna geen complete en gratis Nederlandstalige encyclopedieŽn te vinden op internet.
Interessant is de Wikipedia encyclopedie, een gratis online encyclopedie die door vrijwilligers wordt samengesteld. Wikipedia is er in veel talen. De Nederlandse versie van deze online encyclopedie is inmiddels een omvangrijke encyclopedie geworden.


Wikipedia.
Hier kun je zoeken of er in de Nederlandse online encyclopedie een hele pagina is gewijd aan de zoekterm die je invult. Let op: Je vindt niet elk afzonderlijk woord met deze zoekfunctie. Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over de schijngestalten van de maan, zoek dan in eerste instantie met het woord 'maan'. Dan vind je alle woorden die met 'maan' beginnen of er verband mee houden en die in de encyclopedie voorkomen.Allmusic Guide (Engels).
Dit is geen site waar je muziek kan downloaden maar een enorme muziek-encyclopedie. Even een paar cijfers: Van bijna een half miljoen albums wordt de inhoud weergegeven, van een kleine 160.000 daarvan is ook een recensie te lezen. Er zijn zo'n 44.000 biografieŽn te lezen van bands en artiesten, informatie over ruim 3 miljoen albumtracks is er in de database terug te vinden. Verder vind je er ook nog eens ruim 250.000 foto's. Een enorme encyclopedie dus, die geheel gratis is te raadplegen. Onl-ine encyclopedie.

Archipedia
Een online architectuur-encyclopedie. Archipedia bevat duizenden artikelen over invloedrijke architecten, beroemde gebouwen, architectuurstromingen en bouwkundige begrippen. De encyclopedie is een kennisbron voor iedereen die meer wil weten over architectuur.

Aqua Base
In deze online encyclopedie vind je vele soorten tropische vissen en hun 'natuurlijk' eigenschappen.

Astro uva.
Sterrenkunde encyclopedie van de Universieteit van Amsterdam. Encyclopedie on line.

betrouwbarebron.nl
Betrouwbare bron is meer dan een online medische encyclopedie. Het is een onafhankelijke website die verantwoorde Nederlandstalige informatie over ziekten van aantoonbaar betrouwbare organisaties bundelt. BetrouwbareBron.nl is een initiatief van een tiental medisch specialisten en (huis)artsen.

CIA factbook
Informatie, die de Amerikaanse inlichtingendienst aanbiedt op het web, over alle landen van de wereld. Encyclopedie on line.

Consumed.
Medische encyclopedie met duizenden bestanden over ziektes en geneesmiddelen, zeer uitgebreid! Online encyclopedie.

Encarta
Op 31 oktober 2009 houden alle websites van MSNģ Encartaģ, wereldwijd, op te bestaan, met uitzondering van Japan, welke stopt op 31 december 2009. Tevens houdt Microsoft op met de wereldwijde verkoop van Microsoft Student en Encarta Premium software producten in juni 2009.

Encyclopedia.
Amerikaanse online encyclopedie, de enige redelijk complete (Engelstalige) encyclopedie op internet. Houd er rekening mee dat als je naar Nederlandse namen of begrippen zoekt, je meestal de Engelse vertaling moet gebruiken: Voorbeeld: zoek je info over Willem van Oranje, dan lukt dat alleen met de zoekterm "William the Silent" (Willem de Zwijger). Online encyclopedie.

Encyclopedia Brittanica
Gratis, maar beperkte online encyclopedie. Met een abonnement krijg je toegang tot de complete versie.

Encyclopedoe
Makkelijk leuke proefjes vinden. De Encyclopedoe heeft nu 18431 links en 2567 literatuurverwijzingen naar proefjes en andere activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. Online encyclopedie.

Medic Info.
On-line medische encyclopedie. Online encyclopedie.

Planten en dieren; zie flora & fauna.

Popinstituut.
Encyclopedie met de duizend belangrijkste Nederlandse artiesten sinds 1945.

Visual English Dictionary
Het is eigenlijk een visueel woordenboek om Engels te leren maar het is ook een soort encyclopedie. Ontdek de 15 hoofdthema's die je toegang geven tot meer dan 6000 afbeeldingen. Hoor en zie de woorden als nooit tevoren.
Encyclopedie.
Google


© Studio Witte webdesign en websitepromoties.
Online encyclopedie
.