Huisdieren
Zoek info
huisdieren

Amivedi
Huisdieren zijn onze en uw zorg! Stichting Amivedi zorgt voor kosteloze registratie van gevonden en vermiste huisdieren in Nederland. Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligers-organisatie.De Grote Cavia
Heel veel informatie over cavia's

De hamster.nl
Op deze site vind je alles, maar dan ook alles over hamsters! Van hamsterinfo tot spelletjes, van hamsternamen tot e-cards. Veel plezier!

De kattensite
Leuke site met veel informatie over katten.

De Nederlandse Schildpadden Vereniging
Deze site is bedoeld voor alle verzorgers van schildpadden en voor hen die dat willen worden.

Dierenasiels
U vindt het dier van uw keuze. Alle dierenasiels in Nederland en Belgie kunnen kosteloos de huisdieren in hun asiel op deze site plaatsen.
Honden katten marmotten cavia's muizen poezen hamsters en paarden.
Dierenbescherming
De Dierenbescherming is met bijna 200.000 leden, tienduizenden donateurs, 118 afdelingen en meer dan 100 asielen de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren.

Dier en Natuur
Leuke dieren-site van de AVRO.

Dieren Nieuws
De Dieren Nieuws site heeft een eigen redactie en een aantal columnisten en correspondenten. Daarnaast wordt actuele informatie van dierenorganisaties geplaatst.

Dier Info
Verzorgen van huisdieren Wat te doen met een hangoorkonijn dat niet wil drinken? En hoe tem je een kat die alle planten in het huis sloopt? Huisdierenbezitters en andere liefhebbers kunnen op deze site prangende vragen deponeren. Een panel van dierenartsen geeft antwoord.

Franciens katten
Vanaf dit punt heb je toegang tot veel verschillende informatie over Francien, haar katten, haar werk en tref je een paar pagina's met tips en weetjes over het gedrag van katten. Het kan zijn dat sommige pagina's niet erg snel verschijnen, dat komt omdat er veel mooie tekeningen van Francien zijn gebruikt.

Frettenclub
Informatie omtrent het houden, verzorgen, huisvesten, opvangen, herplaatsen van fretten.

Groene Leguanen
Veel informatie over deze dieren en hoe ze te houden in een terrarium.

Hondenland.nl
Een site met heel veel informatie over vrijwel elk hondenras. Beslist een bezoekje waard!

Hot Dog Holidays
Hot Dog Holidays selecteert charmante hotels, kastelen, landhuizen en vele andere speciale accommodaties in Frankrijk, Spanje, Portugal en andere landen in Europa waar u en uw huisdier welkom zijn.

Konijnen
Heel veel konijnen info!

Knagertje
Het Knagertje is een stichting die zich volledig inzet voor knaagdieren en konijnen.

Lacerta
Lacerta is een Nederlandse vereniging die zich bezighoudt met reptielen en amfibieën. Zowel de bestudering en bescherming van deze dieren in de vrije natuur als het verantwoord houden van bepaalde soorten in gevangenschap behoren tot de doelstellingen.

Met dieren meer mens
De stichting ’Met dieren meer mens’ is in 1998 opgericht met als doel structureel voorlichting te geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen.

NBW
Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Partij voor de dieren.nl

Proefdiervrij
Huisdieren, geen proefdieren! Elk jaar gaan 750.000 dieren dood door dierproeven. Dat moet anders en kán anders. Met alternatieven die dierproeven onnodig maken.

Ratten
Deze site is door en voor rattenliefhebbers.

ratjes.nl
Op deze site is informatie te vinden voor mensen die er over denken tamme ratten te gaan houden of deze net hebben aangeschaft.

Salamander Vereniging
De Salamandervereniging is een vereniging die zich ten doel stelt de waardering voor de natuur en in het bijzonder die voor salamanders op te wekken. Zij tracht dit doel te bereiken met onder andere de volgende activiteiten:
• Onderzoek aan salamanders om de kennis over de levenswijze, gedrag en voortplanting te vergroten
• Onderzoek om te komen tot kennis over de juiste omstandigheden waaronder salamanders gehouden dienen te worden.

Stichting Cavia
Stichting Cavia bestaat sinds september 1997. Stichting Cavia heeft als doel: Het opvangen van Cavia's en ze door middel van herplaatsing weer een goed tehuis geven. En het geven van informatie over cavia's om hun welzijn en leefgenot te vergroten.

Stichting Eekhoorn opvang
Stichting Eekhoornopvang is het enige gespecialiseerde opvangcentrum in Nederland voor zieke, gewonde en (te) jonge eekhoorns.

Stichting Schildpad
Hier vindt u informatie over de verzorging van diverse soorten schildpadden. Ook zijn er pagina’s die voor de serieuze schildpaddenliefhebber van groot belang zijn, het gaat hierbij om de gezondheid en voeding van deze reptielen. De pagina's over anatomie en dierenrijk zijn bedoeld voor degene die nog veel meer wil weten over de schildpad. Ook aan de kinderen hebben is gedacht door een leuk aangeklede kids pagina, met kleurplaten, achtergronden en nog veel meer.

Stichting Vrij Konijn
Op deze pagina is informatie te vinden over de stichting vrijkonijn, over konijnen in het algemeen en over de mailinglist

Two Moons (2moons)
Petra Vlasblom helpt u gedragsproblemen met uw paard op te lossen.

Vogelwereld.
De vraagbaak voor de vogelliefhebber.

Wakker Dier
Wakker Dier is een jonge, actieve campagne-organisatie met als doel "het verbeteren van het welzijn van dieren in de bio-industrie en het onder de aandacht brengen van misstanden". De neven-doelstelling is het promoten van milieu-, mens-, en diervriendelijke veeteelt zoals de biologische houderij.

Zwerfkat in nood
Zwerfkat in nood II is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) die de allerkleinsten onder de zwerfkatten hulp wil bieden. Tevens biedt VZW Zwerfkat in nood II een veilige haven voor aangereden en zieke (zwerf)katten. Zij vangt deze diertjes op in tijdelijke opvanggezinnen, een veilige plek waar ze kunnen herstellen, genezen en uitgroeien tot gezonde katjes, dit alles in de gezelligheid van de huiskamer.Google

Zie ook: flora & fauna
dieren


© Webdesign Witte.
Huisdieren honden en katten.