Internet

Zie ook: webdesign | webhosting | plugins | zoekdiensten

Internet heeft de wereld veroverd.Aanmelden bij zoekmachines
Wie met zijn of haar website bovenaan in de zoekmachines wil surft nu naar Studio Witte, webdesign en websitepromotie.

Apporte Plug-in test
Test hier of je over de belangrijkste plug-ins beschikt.

Bandbreedte
Op deze pagina van Apporte wordt uitgelegd wat bandbreedte is en kun je uitrekenen wanneer jouw bandbreedtelimiet wordt overschreden.

Breekpunt
Deze site is zeer de moeite waard! Breekpunt is een Stichting zonder winstoogmerk die haar bezoekers wil voorzien van de interessantste computernieuwtjes, de beste tips, de handigste downloads, de informatiefste artikelen en de beste hulp bij "computerongevallen". Zo heeft Breekpunt onder andere bijna 700 tips voor Windows en Office voor je klaarstaan. Genoeg voor uren "probeerplezier". Alle diensten van Breekpunt zijn helemaal gratis.

Breekpunt artikel over Phishing
Interessant artikel over een minder bekende, maar steeds vaker voorkomende vorm van oplichting via internet. Wees je hoede!

Chello Snelheidsmeter
Hier zie je de huidige snelheid van Chello in de diverse regio's

Coax.nl
De Internet Gebruikers Vereniging COAX Nederland vormt het platform waarbinnen regionale gebruikersvereniging samenwerken om effectiever te kunnen overleggen met chello/UPC. Ze zijn er als de kippen bij om storingen te melden, kabelaars moeten dan wel tijdelijk met een telefoonmodem surfen om de site te kunnen zien.

Chelloo.com
Het doel van deze site is om chello gebruikers op een niet officiŽle manier kennis te laten maken met de mogelijkheden van het chello-netwerk. De naam 'Chello Underground' doet wellicht vermoeden dat het hier om duistere praktijken gaat maar dat is zeker niet de bedoeling. De opzet is niet om illegale dingen op het chello-netwerk te doen maar om de gebruiker op de hoogte te stellen van alle mogelijkheden en ontwikkelingen omtrent chello.

Dataverkeer
Op deze pagina van Apporte wordt uitgelegd wat dataverkeer is en kun je uitrekenen bij hoeveel bezoekers jouw dataverkeerslimiet wordt overschreden.

DomJur
DomJur publiceert Nederlandse uitspraken en artikelen met betrekking tot domeinnamen. De inhoud van deze site is met name bedoeld voor juristen, maar bevat ook informatie voor bezoekers die in mindere mate bekend zijn met domeinnamen en de daaraan vastzittende juridische aspecten.

HostWise
HostWise verschaft je onafhankelijk informatie over allerlei verschillende aspecten van hosting. Tevens staan er op de website veel relevante links en tips. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de "aanbiedingen-sectie". HostWise biedt zelf geen webhosting aan.

iCapture
Kijk door de ogen van Safari, de Mac-browser. iCapture is een gratis service voor de webdesigner om te zien hoe een website er uitziet in Safari. (97% van de internetters gebruikt een pc, 3% een Mac)

internetprivacy.nl
Internetprivacy.nl bevat praktische informatie en nieuwsdossiers over alle facetten van online privacy.

Internetverbinding
Hier vind je informatie over breedband-internet via ADSL en kabel

Internetverbinding snelheid test
Meet hier de downloadsnelheid van jouw internetverbinding.

de Laatste link...

de Lijst
de Lijst is een overzicht van bronnen, mede opgezet uit onvrede over het falen van veel zoekmachines, webindexen en portals om op een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande manier internetprofessionals van dienst te zijn. de Lijst is een poging om voor hen op een aantal onderwerpsgebieden een handig en kwalitatief naslagwerk te zijn.

SIDN
Stichting Internet Domeinnaam Registratie. Hier kun je kijken of een nl-domeinnaam reeds bestaat en indien hij reeds bestaat, wie de eigenaar ervan is.

Smart Whois
Hier kun je voor alle landextensies opzoeken of een domeinnaam al bestaat en indien hij reeds bestaat, wie de eigenaar ervan is.

spamvrij.nl
Spamvrij.nl is ontstaan uit ergernis. Ergernis over de almaar toenemende hoeveelheid ongevraagde e-mail (spam) die wordt rondgestuurd. Ergernis over Nederlandse bedrijven die zich hieraan schuldig maken. Ergernis ook over opt-out. En tenslotte: ergernis over providers die spam niet of onvoldoende tegengaan. Spamvrij.nl probeert spam van Nederlandse oorsprong te bestrijden. Bij voorkeur met uw hulp.

Steffie.nl
Steffie legt het internet, surfen, mailen etc. op heel eenvoudige en heldere manier uit. Hele leuke site! Steffie.nl is gebouwd in opdracht van de RVU /// educatieve omroep en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ministerie van VWS.

Surf op Safe
Deze website informeert je, als consument of kleinzakelijke gebruiker, over het veilig gebruik van internet. Met handige tips, achtergronden en links naar andere sites. En met de mogelijkheid om vragen te stellen aan een team van deskundigen. Voor kinderen is er een aparte introductie.

Virus Alert
Uitstekende nederlandse site met alle informatie over virussen en virusverwijdering.

Waarschuwingsdienst
De Waarschuwingsdienst waarschuwt de Nederlandse burger en het kleinbedrijf (bedrijven met maximaal 10 computers) over de kwetsbaarheid van computers en netwerken. De Waarschuwingsdienst is een dienst van het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid.

Webhosters
Webhosters.nl geeft onpartijdig webhostingadvies. Met meer dan 3170 virtuele, 990 dedicated en 705 co-located hosting pakketten van 1143 verschillende Nederlandse webhosting bedrijven in hun database kunnen zij je een zeer volledig overzicht geven. Zij bieden zelf geen webhosting aan.

ZoneAlarm
Heb je een breedband-verbindig, asdl of kabel, dan kun je niet zonder een firewall. Met een firewall kun je je computer en een netwerk beschermen tegen ongewild internetverkeer van buitenaf. Firewalls worden gebruikt om hackers buiten de deur te houden. De firewall is bedoeld om het gewenste internetverkeer door te laten en het ongewilde verkeer tegen te houden. ZoneAlarm is er in een gratis uitvoering.

Zowerkt internet
Je gebruikt het internet, misschien wel al jaren. Maar hoe werkt dat nou precies? Dat wordt hier uitgelegd. Niet alles tegelijk, maar wel die dingen waar je dagelijks mee werkt.Google

© Studio Witte Webdesign | internet / webhosting .