Alles over reizen en reisinformatie.
Reizen


9292 Reiswijzer
De 9292 ReisWijzer van het openbaar vervoer biedt veel informatie.

van A naar Beter
Van A naar Beter helpt je slim op weg met een scala aan keuzen om jouw eigen mobiliteit te plannen. Of je nu rijdt, fietst of loopt, met het openbaar vervoer reist of slimme combinaties zoekt.
ANVR
In 1966 werd werd door diverse organisaties in de reisbranche de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus opgericht, om zo de gezamenlijke belangen te laten behartigen. Deze organisatie is in 1989 omgezet in een federatie met vier lidverenigingen: het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Inmiddels zijn ruim 650 reisondernemingen met in totaal zo'n 2200 vestigingen aangesloten bij een van de vier lidverenigingen.

Aan de consument biedt de naam en het logo van de ANVR een kwaliteits- en garantiewaarborg. Onderdelen van dit kwaliteitsimago zijn:
  • ANVR-Reisvoorwaarden
  • ANVR-Boekingsvoorwaarden
  • SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
  • SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen)
  • Geschillencommissie Reizen
  • Kwaliteitszorg Reisagenten

naar website: ANVR

Cybercafe.com
Wil je internetten tijdens je reis dan is het verstandig om voordat je vertrekt bij Cybercafe te kijken of er internetcafe's op jouw route liggen. Internetcafe's komen en gaan, dus check even of het gevonden internetcafe nog wel bestaat! top reizen

Cybercaptive.com
Bij deze zoekmachine kun je kijken of er internetcafe's op je route liggen. Internetcafe's komen en gaan, dus check even of het gevonden internetcafe nog wel bestaat!

Gezondheid en reizen.
Het Landelijk CoŲrdinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) is het centrale orgaan in Nederland dat zich bezig houdt met de preventie van ziekte bij reizigers, "de reizigersadvisering". Het LCR geeft de landelijke richtlijnen uit met betrekking tot vaccinaties en anti-malariamaatregelen. top gezondheid

Reis om de wereld
Reis om de Wereld is een avontuurlijke, vernieuwende, verrassende reissite. Ze zijn helemaal onafhankelijk, dus niet verbonden aan een reisorganisatie, instelling, bedrijf of vereniging. Je vindt er veel info over bestemmingen. En om je te helpen bij het kiezen van een bestemming staan er meer dan 181 reisverhalen op de site.


Schiphol
Onze nationale luchthaven voor alle soorten van luchtverkeer.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR)
Aardbevingen, tornadoís, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, politieke onlusten, terrorisme, oorlogshandelingen. Het zijn allemaal onvoorziene rampen die uw vakantie danig kunnen verstoren. Omdat het onverzekerbare overmachtsituaties zijn moest u in het verleden uw schade zelf dragen. U was dan uw reeds betaalde reissom kwijt en moest zelfs nog opdraaien voor de meerkosten van de reisaanpassing of een eventueel noodzakelijke repatriŽring. Het Calamiteitenfonds garandeert u in die gevallen voortaan de restitutie van uw reissom en/of de meerkosten van reisaanpassing of repatriŽring.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Tijdzones | Wereldtijden
Hier kun je zien hoe laat het is in alle landen van de wereld. top reizen

Travelmarker
Travelmarker stelt je in staat om snel en doelgericht te zoeken naar voor jou relevante reis-informatie. Bij Travelmarker vind je naast links naar interessante sites ook veel nuttige tips, actuele achtergrondinformatie en een aantal handige tools. Ze selecteren de sites zeer nauwkeurig en geven vooraf aan wat je kunt verwachten, en in welke taal.

Travelstreet - Bankbiljetten
Alle bankbiljetten van de wereld zijn hier te zien
zon zee strand


Wereldreiziger
Heel veel reisinformatie!!

Wijs op Reis
Hier vind je een groot aantal nuttige reistips. Informatie over: reisdocumenten, inentingen, ambassades etc.

Zie ook: hotel | vliegtickets | vakantieGoogle
© Studio Witte Webdesign.