Ondernemen

Zoek info

Audio | Video

Webites over ondernemen van a tot z

Tools
Ondernemen en zaken doen.
© Studio Witte Webdesign

audio | video

RTL Z
Op werkdagen kan je van 08:00 tot 18:00 uur de live stream van RTLZ bekijken. Blijf als ondernemer de hele dag op de hoogte, thuis en op het werk, van het laatste financiŽle nieuws, de actuele beurskoersen en het algemene nieuws.
In dit scherm : Breedband | Smalband
Stand alone player: Breedband | Smalband

Business Nieuws Radio
BNR, een onderneming bestaande uit het landelijke radiostation Business Nieuws Radio, opgericht in september 1998 en het online platform voor beleggers The Floor, geintroduceerd in oktober 2000. heeft als doelstelling haar luisteraars en internetgebruikers te voorzien van hoogwaardige financieel-economische informatie. Toegankelijk en nonstop. Via internet wordt de particuliere belegger eerder en beter van fundamentele informatie voorzien.
Beluister via radio op hoofdpagina.
Ondernemen

Sites A - Z

Adformatie Online
Het informatiepunt en ontmoetingsplaats voor ondernemers in reclame media en marketing.

ABN-Amro zakendoen
Internationaal ondernemen en zakendoen - Zakelijke relaties - Commercie - Geldzaken - Gidsen - Inkoop - Boeken en naslagwerken - Juridische documenten van Casus.com.

Automatisering
Apporte rubriek over ICT en automatisering

Beachparties | Bedrijfsuitjes en themafeesten | Theaterdiners Speciaal voor ondernemers die er eens een dagje met het personeel of de klanten op uit willen.

Belastingdienst
Leuk is het niet, maar wel makkelijk. Online kunt u alle informatie vinden over belastingen, belastingformulieren en zelfs uw belastingopgave inleveren. Scheelt veel telefoontjes naar het kantoor van de belastingen.

Bereken het
Bereken het biedt een steeds groeiende verzameling financiŽle berekeningen voor sparen en beleggen, lenen, wonen, werken en ontslag, pensioen, ondernemen, fiscaliteit, etc.

Bloemendetailhandel
De Centrale Vereniging Bloemendetailhandel biedt op haar website onder meer een dienstencentrum, centraal inkopen en een overzicht van de onderwijsmogelijkheden. Ondernemen

Bovag
Op de website van de Bovag vindt u nieuws en informatie uit de professionele handel in auto's, verkeersscholen en reparateurs. Met persberichten, informatie voor consumenten en over de Bovag zelf. Voor leden is er ook een webshop.

Branche-organisatie voor de gemengde branche en de speelgoedbranche
De vereniging Gebra behartigt de belangen van ondernemers in de gemengde branche en de speelgoedbranche. Met deze site verstrekt Gebra informatie aan de leden ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. Leden hebben onder meer toegang tot de CAO tekst, voorbeeldcontracten, en het laatste nieuws op allerlei terreinen.

Briefhoofd in Outlook ( Express)
In Outlook en Outlook Express kun je email voorzien van een professioneel briefhoofd. Studio Witte kan dit uiterst snel en on-line voor je doen voor Ä 67,50. Binnen anderhalf uur beschik je over je eigen briefhoofd gebruiksklaar geÔnstalleerd op jouw computer. Bel, op werkdagen tussen 9 en 5: 040 2528122. Wil je de kosten besparen en het zelf proberen, hier staat de uitleg hoe je het moet doen. briefhoofd outlook express

Bureau Stichting Middenstandsexamen
zie REO ondernemersexamen .

Cadans - zie UWV

CBS
Het Centraal Bureau voor de Statistiek verzamelt cijfers over de Nederlandse samenleving. U kunt hier onder meer actuele informatie vinden over het bestedingspatroon van Nederlanders, de handel en nog veel meer.

CNV
De website van het Christelijk Nationaal Vakverbond met alle informatie over de aangesloten bonden. Daarnaast nieuws, achtergronden en uitleg over arbeidsvoorwaarden.

CVAH
De officiŽle website van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel met alle informatie over de organisatie zelf, het tijdschrift De Koopman en de regionale afdelingen.

Duurzaam Ondernemen
Online kenniscentrum voor de ( startende ) ondernemer op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met nieuws, links en een agenda. ondernemen

ECP.NL
ECP is een publiekprivaat samenwerkingsverband van partijen met als gezamenlijk doel: in deze vernieuwende economie de concurrentiekracht van het Nederlands bedrijfsleven te bevorderen. ECP.NL, als het nationale kennis- en coordinatie-centrum voor elektronisch ondernemen en zakendoen, helpt versneld voor-waarden te scheppen voor een toonaangevende rol van het Nederlandse bedrijfsleven in het elektronisch zakendoen. ECP.NL is een "netwerkorganisatie" met hoogwaardige contacten in bedrijfsleven en overheid. In het buitenland is ECP.NL vertegenwoordiger van Nederland in internationale commissies van de VN, de EU en de OECD.

eigenbaaswijzer.nl
Op deze site zie je wat de lonen zijn behorend bij een beroep. Met Salaris-info voor freelancers en ondernemers.

EIM
Het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf onderzoekt allerlei belangrijke vraagstukken voor het mkb. U vindt hier de voornaamste informatie uit de onderzoeken en u kunt zich inschrijven voor een nieuwsbrief.

Export.nl
Meer dan 5000 bedrijven maken gebruik van de vele verschillende diensten en producten die het bureau van Fenedex voor hen heeft ontwikkeld. Al deze bedrijven zijn bovendien vermeld op www.export.nl, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden benaderd door buitenlandse afnemers die leveranciers zoeken.

Feestbouwers
Bedrijfsfeesten, personeelsfeesten, bedrijfsuitjes en themafeesten.

Fenedex.nl
Fenedex, in 1954 door het bedrijfsleven opgezet, is een ledenorganisatie met als doelstelling: bevordering van de kwaliteit van het exporteren en internationaliseren van het Nederlandse bedrijfsleven in het algemeen en die van de leden in het bijzonder. De missie van Fenedex is die kennis en ervaring bij ondernemingen binnenbrengen, die hen in staat moet stellen zo succesvol mogelijk te zijn op buitenlandse markten.

GAK - zie UWV

Gouden Handdruk
Helpt je eenvoudig en doeltreffend, in 3 heldere stappen, aan de antwoorden die je nodig hebt om duidelijkheid in jouw situatie te brengen en een overzicht te krijgen van de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Gratis documenten
Heeft u moeite om een juridisch waterdicht document op te stellen? Zibb helpt u uit de zorgen met standaardbrieven, documenten en andere handige zaken tegen een voordeliger tarief dan uw lokale incasso-bureau, notaris of advocaat. De moeite waard.

Higherlevel
Higher Level is een initiatief van Dreamstart dat je met raad en daad helpt om je ondernemingsplannen te realiseren. Higherlevel is het enige actieve discussieforum in Nederland speciaal voor techno-ondernemers! Dreamstart zelf is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken dat als missie heeft alle doorstartende ondernemers met een goed idee in de kennisintensieve en technologische sector op non-profit basis te helpen. ondernemen

Hoofdbedrijfschap Ambachten
Website met alle informatie over het werk van een hoofdbedrijfschap. Onder meer adressen, nieuws en een activiteitenkalender.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Informatie over de activiteiten van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, aangevuld met nieuws, links, feiten en cijfers.

Kamers van Koophandel
De Kamers van Koophandel (kvk) bieden op hun website online toegang tot het handelsregister. U vindt hier o.a. actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een veelvoud aan formulieren en tips om uw bedrijfsvoering te verbeteren.

Kenniscentrum Handel
Kenniscentrum Handel stimuleert en promoot systematisch de professionalisering van medewerkers in de detailhandel en de groothandel/internationale handel.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
De KNS manifesteert zich in het Slagershuis in Rijswijk als een sterke en efficiŽnt werkende brancheorganisatie voor slager-ondernemers, die een vuist kan maken bij koepelorganisaties, de overheid en tal van commissies waarin de ruim 2400 leden op nationaal en Europees niveau worden vertegenwoordigd. Optimale belangenbehartiging - zowel collectief als individueel - vormt daarbij de belangrijkste taak van het secretariaatsteam van de KNS. ondernemen

Managers Online
Portaal voor zakelijk Nederland met onder andere nieuws, opinies, informatie over management, een online managementtraining en een nieuwsbrief.

Management
Informatie en nuttige links met betrekking tot management en magementadvies.

Marketing Online
Marketingnieuws, trends en weetjes van de redactie van Tijdschrift voor Marketing.

MKB - Ondernemen.
MKB-Ondernemen vermeldt hťt nieuws voor de mkb-ondernemer.

Ministerie van Economische Zaken
Het Ministerie van Economische Zaken biedt op haar website volop informatie voor ondernemers. Duurzaam ondernemen, de invoering van de euro en een overzicht van activiteiten zijn maar enkele van de onderwerpen.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheidn
Het Ministerie van Sociale Zaken biedt op haar website informatie over arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, werkgelegenheid, emancipatie en uitkeringen.

Ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke ordening en Milieubeheer
De regelgeving op het gebied van milieu wordt steeds complexer. Op haar website wijst het ministerie van VROM u de weg in de wirwar van regels. Natuurlijk ook informatie over de toekomst van de ruimtelijke ordening in Nederland.

Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport
Als u vragen heeft op het gebied van volksgezondheid, welzijn of sport, dan is de kans groot dat de website van het ministerie u daar een antwoord op kan geven met veel actuele zaken en een infotheek.

Mitex
Vereniging van Ondernemers in de Modedetailhandel, Mitex, heeft een website bordevol informatie voor kledinghandelaren. Dit bestaat onder meer uit nieuws, achtergronden, rapporten en formulieren.

MKB Nederland
Nieuws, informatie, persberichten en activiteiten van de belangenbehartiger voor ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Verder ook een deel van de inhoud van het blad Ondernemen!

MKBNet
Website met het laatste nieuws voor ondernemers en informatie uit verschillende branches.

Museum voor Communicatie
Het Museum voor Communicatie onthult op eigentijdse wijze de verschillen en overeenkomsten van communicatie vroeger en nu. U geniet niet alleen met uw ogen, ook alle andere zintuigen worden in de verschillende interactieve opstellingen geprikkeld. Cultuur.

Nationale Ombudsman
Ruzie met de overheid? De Nationale Ombudsman kan helpen. Op de site kunt u uitvinden op welke manier u uw klacht kunt indienen en aan welke voorwaarden dit moet voldoen. Ook kunt u hier enkele voorbeelden zien.

NBOV
De Nederlandse Brood-en banketbakkers Ondernemers Vereniging biedt op haar website onder meer nieuws, een agenda en een discussieforum voor vakmensen.

Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren
Wie in kip en wild handelt, vindt op deze site volop nieuws en informatie om beter en winstgevender te kunnen ondernemen. Een deel van de website is alleen toegankelijk voor leden.

Nederlandse Cosmetica Vereniging
De NCV is de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica, ofwel producten voor de persoonlijke verzorging. Hieronder worden niet alleen producten voor de dagelijkse verzorging verstaan, bijvoorbeeld zeep, shampoo en tandpasta, maar ook producten die dienen ter verfraaiing zoals make-up en haarkleuringen.

Nivra.nl
Het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie van de ruim 13.000 registeraccountants. Een profiel van het NIVRA geeft u meer informatie over de taken van de beroepsorganisatie en de positie van het NIVRA in de maatschappij.

Onderwijs en Ondernemen.
Deze website is een verzamelplek van ideeŽn, projecten en initiatieven die de ondernemerszin kunnen stimuleren. Bij leerlingen, studenten en werknemers.

Outsourcing, co-packing en flexibilisering.
Intercompany Solutions is uw externe specialist voor outsourcing, co-packing en flexibisering. Arbeidsintensief werk op het gebied van productie, logistiek, assemblage en verpakking nemen zij u compleet uit handen.

Pensioen.com
Via Pensioen.com kunt u zich al sinds 1997 informeren over pensioenzaken, beleggen en sparen. Op elk tijdstip van de dag in uw eigen tempo wegwijs raken in deze materie die actueel gehouden wordt door een deskundige redactie van ervaren pensioenadviseurs en financiŽlepanners.

Postbus 51
Via deze website vindt u alle informatie die de Rijksoverheid via internet beschikbaar stelt. Veel actueel nieuws, dossiers en andere wetenswaardigheden.

Recht & Raad
RECHT & RAAD is een samenwerkingsverband van ervaren bedrijfsjuristen, gespecialiseerd in rechtshulpverlening aan ondernemers in het Midden en Kleinbedrijf. De juristen van RECHT & RAAD houden zich bezig met alle juridische-kwesties met name op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, merkenrecht, contractenrecht, ondernemingsvormen, incasso's, wanprestaties en gerechtelijke procedures.

Reclamebureau Studio Witte
Reclame * drukwerk * webdesign * illustraties
Concept, copy, design en art voor reclame, drukwerk en het web. Realisatie van alle drukwerk: folders, brochures, billboards, posters, winkeldisplays, etc.

REO
Stichting Examenbureau REO is gespecialiseerd in het afnemen van examens voor werknemers en ondernemers in het MKB. Dit betreft: het AOV-examen, het Ondernemersexamen, het examen Administratie MKB en het examen Computerboekhouden MKB.

Reprorecht
Op 1 februari 2003 is de Wetswijziging Reprorecht in werking getreden. Deze wetswijziging verplicht het bedrijfsleven een vergoeding te betalen voor fotokopiŽren van auteursrechtelijk beschermde werken. Stichting Reprorecht is nu door de Minister van Justitie aangewezen om deze vergoedingen te innen. Per belaste kopie moet het wettelijke tarief van 0,045 euro worden betaald. Op deze website vindt u alle informatie over de uitvoering van de gewijzigde wet.

Starters informatie centrum
Gratis hulp en advies bij zelfstandig ondernemen.

Stropdas strikken
Hier leer je hoe je de meest toegepaste knopen moet strikken.

Synovate Interview-NSS
interview-nss biedt full-service onderzoek en advies op het gebied van marketing- en managementinformatie voor talloze nationale en internationale opdrachtgevers. In de klantenkring zijn alle markten vertegenwoordigd, met een nadruk op media, ICT/telecom, fast moving consumer goods, leisure & entertainment en financiŽle- en zakelijke dienstverlening. ondernemen

Syntens
Syntens helpt ondernemers (vaak kosteloos) met innovatie

Team Out Bedrijfsfeesten Organisatiebureau.
Evenementenbureau Team Out verzorgt bedrijfsuitjes, themafeesten personeelsfeesten, theaterdiners en beach parties.


Tuinbouw - Productschap Tuinbouw
Informatie over en uit de tuinbouwbranche. Erg handig is de marktinfo en het heldere overzicht van de kwaliteitseisen aan tuinbouwproducten. Voor de marktinfo moet u zich wel eerst registreren.

USP Displays
Producent van verkoopondersteunende en verkoopbevorderende displays en verpakkingen.

UVW Uitvoering Werknemersverzekeringen
UWV is de samenvoeging van de vijf Ďoudeí uitvoerings-instellingen Cadans, Gak, Guo, Uszo en Sfb en het Landelijk instituut sociale verzekeringen. Vanaf 1 januari 2002 zijn deze uitvoeringsinstellingen gezamenlijk verder gegaan onder de naam Uitvoering Werknemersverzekeringen, oftewel UWV.

Het Vakcentrum
Het Vakcentrum komt op voor de belangen van zelfstandige ondernemers in de levensmiddelenbranche. Op de website zijn alle details over de organisatie te vinden, aangevuld met een agenda, persberichten en actualiteiten.

Vereniging Nederlandse Gemeenten
Alle Nederlandse gemeenten zijn in deze organisatie verzameld. Deze website bevat vooral informatie over de VNG zelf.

Werkzat
Bent u op zoek naar een baan of wilt u ander werk? Weet u niet precies hoe dit aan te pakken? WerkZat helpt u op weg.

Wetwegwijzer
De weg kwijt in de oceaan van wetten en regeltjes? De Wetwegwijzer wijst u de juiste richting uit met complete informatie en praktisch advies.

Workshopteam
Leuke ideeŽn voor een personeelsuitstapje. Bijna 50 workshops om uit te kiezen.

Zaken
Gratis advertenties voor ondernemers door ondernemers. De site is alleen voor tijdgebonden aanbiedingen, losse partijen en eenmalige transacties.

Zakelijk Contact
Een digitale marktplaats voor ondernemers in het midden en kleinbedrijf. Met een bedrijvengids en u kunt uw advertentie plaatsen.

Zibb - Ondernemen
Portaal voor ondernemers met de actualiteit, bedrijfs- en branche-informatie. Aandacht voor alle zakelijke en persoonlijke aspecten van het ondernemerschap.

Tools

Notities | Woordenboek | Calculator | Eurocalculator Vakantiekalender | IBAN calculator | Wereldklok/tijdzones

Bereken Het
Bereken Het biedt een steeds groeiende verzameling financiŽle berekeningen voor sparen en beleggen, lenen, wonen, werken en ontslag, pensioen, ondernemen, fiscaliteit, etc..

Martindale's Calculators
Een Engelstalige site met meer dan 17160 (!!!) calculators. Hier vind je de juiste rekenmachine voor bijna elk denkbaar toepassingsgebied.Zie ook: management
Google


 

 

 


 

 

 

 

 

 

© Studio Witte Webdesign | ondernemen en zaken doen