GezondheidMedische encyclopedie gezondheid gezond leven ziekte. Alcoholvoorlichting.
Onderdeel van de landelijke campagne ĎDRANK maakt meer kapot dan je lief is.í

Bloed-Alcohol-Gehalte.
Bereken de hoeveelheid alcohol
in jouw bloed.

BPV & W
Het Breed Platform Verzekerden & Werk (BPV&W) is er voor alle mensen die toegang tot werk en zekerheid willen, maar door hun gezondheid een belemmering ervaren. Het Breed Platform Verzekerden en Werk heet voortaan Welder.Consumed.
Medische encyclopedie met duizenden bestanden over gezondheid, ziektes en geneesmiddelen.

Dieetpagina van Snoopy.
Informatieve site over gezond en calorie-arm koken. Bij de recepten staat de hoeveelheid calorieŽn vermeld.
Heel handig: Je kunt op de site een Exel-werkblad downloaden waarop je jouw dagelijkse behoefte aan calorieŽn kan uitrekenen.

Dokterdokter.nl.
Het internetportaal voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare informatie over gezondheid, veelvoorkomende ziekten en klachten.

Drinktest.
Deze test is bedoeld voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren. De test bestaat uit twee gedeelten die in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. medische encyclopedie

Epidemie
Wat is een epidemie?

Fitness
Informatie over fitness.

Gezondheid.
Heel complete Belgische site met kwalitatieve en nuttige informatie rond gezondheid.

Gezondheidsplein.
Elke week Gezondheidsplein op TV.
De site bevat een schat aan informatie over gezondheid en ziekte. Met video's van de uitzendingen en tal van animaties. Gezondheid.

Gezondheid en voeding zie rubriek: Voeding.

Gezondheid en reizen.
Het Landelijk CoŲrdinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) is het centrale orgaan in Nederland dat zich bezig houdt met de preventie van ziekte bij reizigers, "de reizigersadvisering". Het LCR geeft de landelijke richtlijnen uit met betrekking tot vaccinaties en anti-malariamaatregelen.

Influenza (echte griep)

Huidverzorging
Tips en links m.b.t. huidverzorging

Kankerbestrijding.
De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), is het enige fonds in Nederland dat zich met de totale problematiek rond het ziektebeeld kanker bezighoudt. Gezondheid.

Kans Op Gezondheid.
Iedere burger op de wereld heeft recht op basis- gezondheidszorg. Die belofte deden 189 landen in het jaar 2000. Maar wat komt daar bij kijken? Hoe kom je daartoe?
Op deze website beschrijven twintig Nederlandse organisaties hun activiteiten ter verbetering van goede gezondheidszorg voor veel mensen op de wereld.

Lijnen
Informatie over overgewicht en afvallen.

Medic Info.
Betrouwbare informatie op het gebied van lifestyle en gezondheid. Gezondheid

Medische encyclopedie.
Medische encyclopedie met duizenden bestanden over ziektes en geneesmiddelen.Medische wereld.
De internetgids voor de medische professional.

Medische Startpagina.
Links naar goede informatie op gezondheidszorggebied. De links naar de verschillende sites zijn met zorg uitgekozen. De maker van deze site, zelf arts, heeft geprobeerd kwaliteit voorop te zetten. Deze startpagina is met name gericht op Nederlandse sites, met als aanvulling buitenlandse sites indien deze van hoge kwaliteit zijn en toegevoegde waarde hebben. medische encyclopedie

Mexicaanse griep

Overgewicht
Uitleg en advies

RIVM.
Het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Millieu doet onderzoek op het gebied van volksgezondheid en milieu en omvat tevens het milieu-en natuurplanbureau. De opdrachtgevers van het RIVM zijn de ministeries van VWS,VROM en LNV, inspecties en andere overheidsdiensten.

Service Apotheek.
De Service Apotheek is geopend op 3 februari 1997 door de heer H. Wiegel, voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland. Wiegel ziet internet als een logische stap om de patient nog beter te kunnen informeren. Gezondheid.

Spreekuur Thuis
Spreekuur Thuis biedt actuele informatie over ziekte en gezondheid, verzorgd door deskundige auteurs, met name huisartsen en specialisten. In voor iedereen begrijpelijke taal worden de belangrijkste aspecten van een ziekte, de verschijnselen, oorzaken, onderzoek- en behandelmethode, besproken.

Vuist tegen spierziekten
De Stichting Vuist tegen Spierziekten steunt mensen met een spierziekte. Zij organiseren ook regelmatig een middag met vele artiesten om geld in te zamelen voor de mensen met een spierziekte. (zie rubriek: Agenda)

VOB.
De Vereniging voor het Onderwijs in de Biologie, de Milieuleer en de gezondheidseducatie. groepeert mťťr dan 1000 leerkrachten biologie en ecologie van alle onderwijsnetten uit Nederlandstalig BelgiŽ en heeft onder andere tot doel: De studie van de biologie, de milieuleer en de gezondheidseducatie te bevorderen en open te stellen voor iedereen. De site bevat een flink aantal waardevolle links naar andere sites. encyclopedie

Ziekenhuis.nl.
Ziekenhuis.nl is een initiatief van de Nederlandse ziekenhuizen tezamen. Via internet, extranet en cd-rom wordt patiŽntenvoorlichtings- en educatiemateriaal ter beschikking gesteld.Zie ook: Fitness
Google


Gezondheid.

medische encyclopdie gezondheid.